Werken in opdracht van het Pilgrim Museum

Gepubliceerd op

Vrijdag 26 maart presenteerden de studenten van de masteropleiding Applied Museum & Heritage Studies de uitkomst van het project dat zij afgelopen periode hebben uitgevoerd in opdracht van het Leiden Pilgrim museum.

Hen was gevraagd mee te denken over de toekomst van het museum: Wiens en welke verhalen moeten er in het museum verteld worden? Hoe kan het museum deze verzamelen en preserveren? Hoe presenteren zij een inclusief en relevant narratief? Sarah Moine, onderzoeker en curator bij het museum, nam de ideeën namens de organisatie in ontvangst. Ondanks het feit dat de studenten vooraf grotendeels dezelfde informatie hadden ontvangen, liggen de eindresultaten totaal uiteen: “Their work was trying to focus on what the museum could want or could need and all of them proposed ideas that showed a different approach”. Daarbij waren de studenten niet bang om aan te geven wat er ontbrak of verbeterd kan worden, zowel in het museum als in hun eigen proces.

Sarah geeft aan dat het inspirerend werkt voor het museum om de ideeën van de studenten te zien, maar het levert nog iets op: “One presentation was related to the inventory which is something we need urgently, the plan the students came up with was something I was already thinking we should do. This is another push in that direction."

Delen