Team

Het Heritage Lab wordt gecoördineerd door Marit van Dijk en Asmara Pelupessy. Het Heritage Lab kent ook een internationale vleugel waar Ruben Smit aan het hoofd staat. Hierin worden ze bijgestaan door een adviesraad. Deze bestaat uit Nel van Dijk (directeur), Hester Dibbits (lector), Joke Bosch en Simone Stoltz (studieleiding bachelor) en Youssef Zahri (hoofd onderwijsondersteuning en bedrijfsvoering).

Marit van Dijk

Marit werkt sinds de oprichting als coördinator voor het Heritage Lab en is tevens alumna van de Reinwardt Academie. Sindsdien heeft ze een master Sociale Geografie in Ierland afgerond waar ze zich heeft toegelegd op de wisselwerking tussen het koloniaal verleden, de publieke ruimte en het cultureel geheugen. Ze heeft ervaring in het brede erfgoedveld: van adviestrajecten, onderzoek tot conceptontwikkeling voor o.a. gemeentes, overheden en diverse erfgoedinstellingen. In haar vrije tijd zet ze zich actief in voor het veganisme.

Asmara Pelupessy

Asmara kwam in 2021 bij het Heritage Lab-team. Ze heeft een bachelor van de University of California (Berkeley) in Interdisciplinaire Studies met een focus op de sociale geschiedenis van fotografie en een master Photographic Studies van de Universiteit Leiden. Ze heeft gewerkt in cultuur, media en onderwijs, waaronder als Institutional Account Manager bij RNTC Media Training Center en Education Director bij NOOR Images. Ze was co-redacteur van het boek UNFIXED: Photography and Postcolonial Perspectives in Contemporary Art.

Ruben Smit

Ruben Smit geeft sinds 2006 les op de Reinwardt Academie en werd Manager International Programmes in 2015. Hij is betrokken geweest bij uitwisselingen in onder andere Indonesië; Rusland en China. Voorafgaand aan zijn positie bij de Reinwardt Academie heeft Ruben gewerkt voor diverse instellingen in het erfgoedveld.

Delen