Toegankelijkheid

Taal

Op het moment worden onze cursussen alleen in het Nederlands gegeven. Engelstalige cursussen ontwikkelen we ook regelmatig op maat.

Visuele of auditieve beperking

We willen ons aanbod toegankelijk houden voor deelnemers met visuele of auditieve beperkingen, laat het ons op tijd weten via rwa-heritagelab@ahk.nl zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Financiële toegankelijkheid

Scholing is een belangrijke investering in jezelf en brengt je verder op de arbeidsmarkt. Er zijn verschillende organisaties die je hier financieel bij kunnen ondersteunen, zodat jij zorgeloos jouw competenties verder kan ontwikkelen. Omdat we het belangrijk vinden dat ons aanbod voor iedereen toegankelijk is, sommen we hieronder een aantal mogelijkheden op.

Als zzp’er, werkzoekende met arbeidscontract of werkzoekende kan je bij organisaties als PPO terecht. PPO staat voor permanente professionele ontwikkeling en is opgericht voor de culturele en creatieve sector.

Als ondernemer kun je zakelijke studiekosten aftrekken als bedrijfskosten. Lees hier meer over hoe dit werkt.

Daarnaast heeft onze samenwerkingspartner Beroepkunstenaar.nl nog vele andere mogelijkheden voor (mede)financiering in kaart gebracht. Waaronder informatie over fondsen, financiële ondersteuning en handige tips voor zzp’ers. Neem vooral een kijkje op hun website.

We krijgen veel vragen over het gebruikmaken van de STAP-regeling. De STAP-regeling biedt veel mogelijkheden, maar is niet even toegankelijk voor iedereen. Daarom doen we in 2022/2023 een proef met de STAP-regeling, het staat bij de cursus vermeldt als je hier gebruik van kunt maken. 

Delen