Carrièremogelijkheden

De Reinwardt Academie leidt studenten op tot breed inzetbare erfgoedprofessionals. Alumni hebben meerwaarde voor het werkveld omdat ze een grondige kennis hebben van de erfgoedsector, op de hoogte zijn van actuele discussies en onmiddellijk inzetbaar zijn. Ze hebben oog voor de complexe context van erfgoed en hebben alles in huis op een creatieve, praktische manier bij te dragen aan ontwikkeling en vernieuwing binnen de sector.

Vaak worden contacten met toekomstige werkgevers al gelegd tijdens de studie, via stages of onderwijsopdrachten. Uit onderzoek van de hbo-kunstenmonitor blijkt dat de werkloosheid onder afgestudeerden van de Reinwardt Academie laag is. Alumni komen onder meer terecht bij erfgoedinstellingen, musea, archieven en bibliotheken. Maar ook buiten de erfgoedsector zijn er genoeg mogelijkheden, bijvoorbeeld in de creatieve sector, de lokale of landelijke overheid, het onderwijs, het toerisme of als zelfstandig ondernemer.

Een aantal voorbeelden van beroepen van Reinwardt-alumni: - medewerker collectiebeheer bij het Mauritshuis - projectmedewerker bij het Mondriaan Fonds - registrar bij het Cobra Museum - freelance videoproducer, curator en museumconsultant - medewerker collectiebeheer en advies bij het regionaal archief Alkmaar - projectassistent bij Voordekunst (crowdfunding voor de creatieve sector) - educatiemedewerker bij Museum het Rembrandt huis - curator bij het Nederlands Fotomuseum - medewerker digitalisering erfgoedcollecties bij Picturae - zelfstandig adviseur Erfgoed & Ruimte - projectsecretaris bij Netwerk Digitaal Erfgoed - projectmedewerker Erfgoed Brabant - freelance erfgoedprofessional - projectcoördinator en inhoudsontwikkelaar bij ontwerpbureau Perspekt - programmamaker bij Paleis Het Loo - projectassistent Groenvisie bij de Gemeente Amsterdam.

Delen