Naar inhoud
 Erfgoedarena.jpg
 
 

Meld je aan voor één of meerdere evenementen!

Bevestig je aanwezigheid

Spanning in erfgoed onder de loep

De Reinwardt Academie organiseert meerdere keren per jaar de Erfgoedarena, een discussieavond over erfgoed gerelateerde onderwerpen verbonden aan maatschappelijke thema's. De thema's zijn altijd actueel en worden door de gastcuratoren in samenwerking met partners uit de brede culturele sector, het erfgoedveld, medewerkers en studenten van de Reinwardt Academie gekozen en uitgewerkt voor een meerstemmige invulling. Door van elkaar te leren worden studenten, medewerkers en het erfgoedveld met elkaar verbonden en versterkt. Hiermee streeft de Reinwardt Academie bij te dragen aan vernieuwing en een inclusieve en duurzame sector. Houd voor de eerstvolgende editie de agenda in de gaten.

Curator 2021

Reinwardt alumna Carlien Lammers (1988) is werkzaam als junior conservator moderne en hedendaagse Kunst in het Stedelijk Museum Schiedam. Hiernaast is Carlien werkzaam als redacteur bij het online kunstplatform De Kunstmeisjes en werkt ze als freelancer met de focus op diversiteit en inclusie in de culturele sector. Eerder was ze werkzaam in het Stedelijk Museum Amsterdam als medewerker inclusie, voorzitter van de adviesraad Inclusie & Toegankelijkheid en projectleider van STUDIO i – platform voor inclusieve cultuur, een project van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum.

Curatoren in het verleden

Van begin 2019 tot halverwege 2021 is de Erfgoedarena van de Reinwardt Academie georganiseerd door Dyonna Bennett en Lina van den Idsert. Zij hebben de debatavonden een nieuwe draai gegeven met actuele onderwerpen, vernieuwende concepten, inspirerende gastsprekers en pittige discussies. Denk bijvoorbeeld aan de avond waarop we het hadden over activisme in musea met Rein Wolfs (artistiek directeur Stedelijk Museum Amsterdam) en Raul Balai (Studio Balai). Of de keer dat wellness centraal stond en Katja Pasman bij ons aanschoof om ons te vertellen over Art Based Learning. Ook de Reinwardt Lecture in 2020 met een optreden van de jongste museumdirecteur Charlotte Rixten en futurist Tessa Cramer was een groot succes. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Fresku, een geweldige ervaring voor alle aanwezigen! Na twee jaar loopt het gastcuratorschap van Dyonna en Lina ten einde. We bedanken ze voor hun betrokkenheid en bevlogenheid.

Delen
 

Meld je aan voor één of meerdere evenementen!

Bevestig je aanwezigheid