Gezocht: Erfgoedorganisatie, met een uitdaging voor studenten Reinwardt Academie!

Gepubliceerd op

Je bent elke dag druk bezig met de taken en verantwoordelijkheden van je werk. Je hebt goede ideeën en veel wensen. Als er ooit een rustige periode aan komt dan haal je vast wel die ideeën van de plank. Maar diep van binnen weet je dat die tijd en rust niet snel zal komen. Herkenbaar? Durf je het aan om jouw idee uit handen te geven aan studenten van de Reinwardt Academie? Lees hier de flyer met alle info.


Win-win situatie

De Reinwardt Academie is op zoek naar erfgoedinstellingen, die een vraagstuk/opdracht hebben liggen waar een groep van drie tot vier studenten drie weken lang op de werkvloer aan kan werken. De studenten nemen jouw vraagstuk over en bedenkeneen oplossing. Wij noemen dit onderwijs-project de ‘Take Over’. Aan het eind van de drie weken krijg jij een oplossing voor het vraagstuk aangereikt en zijn de studenten een ervaring rijker. 

Wat is een geschikt vraagstuk?

We zijn op zoek naar opdrachten waarin een of meerdere vakgebieden rondom erfgoed samenkomen. Denk aan collectiebeheer, het toegankelijk maken van collectie informatie, het presenteren van erfgoed, kwesties rond participatie, of een opdracht m.b.t. marketing en communicatie. Het vraagstuk is complex en tegelijkertijd ook ‘oplosbaar’ binnen drie weken. Oplosbaar kan ook betekenen dat er een concreet stappenplan wordt gepresenteerd hoe dit vraagstuk moet worden aangevlogen.

Meer weten?

Stuur een e-mail naar: rwa-praktijkbureau@ahk.nl

t.a.v. Judith Beening

telefoon: 020 - 527 71 91

Delen