Erfgoedarena

woensdag 16 oktober 2019, 20:00 - 21:30 uur
Reinwardt Academie
Hortusplantsoen 2
1018 TZ Amsterdam

Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden. We zitten vol! Vragen? Mail ze naar rwa-communicatie@ahk.nl

De komende Erfgoedarena gaat over diversiteitsmedewerkers in de culturele sector. Hoe bewegen zij zich in een functie die ze eigenlijk overbodig willen maken? Wat zijn de verwachtingen bij het aannemen van deze medewerkers? En wat kunnen zij leren van andere sectoren? Praat mee op 16 oktober!

Culturele organisaties nemen steeds vaker iemand aan om het diversiteits- en inclusiviteitsvraagstuk aan te pakken. Deze diversiteitsmedewerker is meestal iemand met een culturele achtergrond die ondervertegenwoordigd is in de organisatie. De medewerker is naast de verankering van het diversiteitsbeleid ook verantwoordelijk voor de 'belichaming van diversiteit' in een organisatie die (nog) niet divers is/denkt. Maar hoe bewegen diversiteitsmedewerkers zich in een functie die zij eigenlijk overbodig willen maken? Wat zijn de verwachtingen bij het aannemen van deze medewerkers? En werkt deze aanpak om het diversiteitsprobleem daadwerkelijk op te lossen?

Ook in andere sectoren speelt het diversiteitsvraagstuk en zijn functies in ontwikkeling als Chief Diversity Officer. In het onderwijs, bijvoorbeeld. Toch ziet de invulling van deze functies er vaak anders uit. Hoe kunnen de sectoren elkaar versterken? En wat kunnen zij van elkaar leren? Praat mee op 16 oktober om samen tot nieuwe inzichten te komen rond de dilemma’s van de diversiteitsmedewerker!

Sprekers
Discussieer mee onder leiding van moderator Stephanie Afrifa met Roy Cremers (directeur Voordekunst), Richard Kofi (kunstenaar en tentoonstellingsmaker), Roy Sjoers (medewerker bedrijfsvoering bij Het Dolhuys), Astrid Elburg (Elburg Consultancy - Consulting, Coaching & Connecting), Jim van Geel (curator publieksprogrammering bij IHLIA) en Karen van Oudenhoven (chief diversity officer bij de Vrije Universiteit). In de komende weken introduceren we de sprekers via Facebook.

Praktische informatie
Tijd: 20.00 - 21.30 uur 
Ontvangst: 19:30 uur

Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden. We zitten vol! Vragen? Mail ze naar rwa-communicatie@ahk.nl​​​​​​​​​​​​​​

Delen