Tipping the balance in dietary change

Behavioural after effects of designing healthy and sustainable food environments (2020-2024)
In onze huidige maatschappij is ongezond eten in overvloed aanwezig waardoor er ongezonde, maar vooral onhoudbare eetpatronen zijn ontstaan. Dit tweejarig project maakt gebruik van emotienetwerken en andere ‘research-through-design approaches’ om te komen tot gezondere en duurzamere voedselomgevingen.

Projectleider/penvoerder: prof. dr. Emily de Vet, Universiteit Wageningen Partners: Reinwardt Academie, Waag Technology & Society.

Eetrituelen #2 in Felix Meritis
Op 20 oktober 2021 kwamen er 30 mensen bijeen in Felix Meritis om samen te brainstormen over nieuwe, plantaardige eetrituelen. Programmamaker Lotte Sluiter en Melissa Korn vonden het tijd om plantaardig eten in een nieuw daglicht te plaatsen: als serieus dieet in onze toekomstige manier van leven. Daarom ontwikkelden zij in samenwerking met de Reinwardt Academie (AHK) een workshop ‘Emotienetwerken’ waarin werd ingegaan op de emoties van de deelnemers ten opzichte van een volledig plantaardig dieet.  

Lees hier het hele verslag van deze bijeenkomst.

Website
https://www.nwo.nl/onderzoek-en-resultaten/onderzoeksprojecten/i/67/35167.html
Terug naar lijst
Delen