Rondleidtraining - een cursus voor verhalenvertellers

Startdatum: februari 2023 (ntb). Inschrijving: nog niet open. 

Opzet

De rondleidtraining bestaat uit vijf modules en een examen. De lessen vinden plaats op verschillende locaties in en rond Amsterdam. Tussen de bijeenkomsten werk je zelfstandig aan het ontwerpen van je rondleiding en je portfolio.  

Programma

Het programma voor deze cursus is nog niet bekend. Houd onze nieuwsbrief in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn. 

Voor wie?

Iedereen die verhalen wil leren vertellen voor én met het publiek. Een (voor)opleiding is niet nodig, interesse in erfgoed of cultuur wel. We moedigen deelnemers uit diverse disciplines aan om mee te doen, zodat we verschillende verhalen kunnen (laten) horen!

Wat heb ik aan het eind van deze cursus?

Met deze cursus krijg je inzicht in je competenties en werk je aan nieuwe vaardigheden. Je wordt een professionele rondleider die vaardig is in zowel de openbare ruimte als in het museum. Je leert reflecteren op je eigen gedrag en werken met verschillende doelgroepen. Daarnaast faciliteren we een actieve verbinding tussen het erfgoedveld en de deelnemers, waarmee we je netwerk en professionele kansen vergroten. Na afronding krijg je, naast een bewijs van deelname, inzicht in je vaardigheden en hoe je die verder kunt ontwikkelen.

Meer informatie

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar rwa-heritagelab@ahk.nl. 

Delen