Rondleidtraining - een pilot cursus voor verhalenvertellers

De behoefte aan nieuwe verhalen en nieuwe verhalenvertellers is groot, zeker voor musea en andere erfgoedinstellingen. Hoe belicht je een verhaal vanuit meerdere perspectieven en verleid je je luisteraars? Het Heritage Lab ontwikkelt samen met diverse partners uit het erfgoedveld een toegepaste en actieve cursus voor de moderne rondleider.

Programma

Begin 2022 vindt de vijfdaagse cursus plaats. Deelnemers ontwerpen hun eigen rondleiding en voeren die ook uit. Daarbij leer je de belangrijkste kwaliteiten van het rondleidvak: omgaan met groepen, houding, didactiek en het vertellen van verhalen.

Voor wie?

De training is voor iedereen die geïnteresseerd is in het rondleidvak en/of zichzelf ziet als verhalenverteller. Een (voor)opleiding is niet nodig, interesse in erfgoed (binnen en buiten de deuren van het museum) wel.  In de pilotcursus is er plek voor minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Wat heb ik aan het eind van deze cursus?

Met deze cursus verkrijg je inzicht in je competenties en werk je aan nieuwe vaardigheden. Je leert reflecteren op je eigen gedrag en werken met verschillende doelgroepen. Daarnaast faciliteren we een actieve verbinding tussen het erfgoedveld en de deelnemers, waarmee we je netwerk en professionele kansen vergroten. Na afronding krijg je een bewijs van deelname en inzicht in je vaardigheden en hoe je die verder kunt ontwikkelen.

Partners

Op verzoek van en in samenwerking met: Het Scheepvaartmuseum, Van Goghmuseum, Frans Halsmuseum.

Ondersteunende partners: Erfgoed Academie, Museumvereniging, LKCA, BRAM, Musea Bekennen Kleur.

Op de hoogte blijven?

Meer weten over deze training? Laat hier je gegevens achter, dan sturen we je binnenkort meer informatie over de selectie en de ontwikkeling van de cursus.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar rwa-heritagelab@ahk.nl.

Delen