Skip to main content
 

Aanmelden

Ga naar Studielink

Toelating en aanmelding

Om de bachelor Cultureel erfgoed te kunnen volgen moet je een havo- of vwo-diploma hebben, een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Verder zijn er geen aanvullende voorwaarden aan het vakkenpakket of profiel.

Beschik je niet over één van bovengenoemde diploma’s en ben je 21 jaar of ouder bij aanvang van je studie? Dan kun je in dat geval deelnemen aan de 21+ toets. Deze toets is bedoeld om na te gaan of je, ondanks het ontbreken van de vereiste vooropleiding, over voldoende capaciteiten beschikt om een hbo-opleiding te kunnen volgen. De peildatum voor de leeftijdseis van 21 jaar is 1 september van het komende studiejaar. Meld je hiervoor aan in Studielink én bij de Reinwardt Academie via rwa-studentenloket@ahk.nl.

Voor de toelating studiejaar 2022-2023 organiseren we op twee momenten een 21+ toets:
7 december 2021 – aanmelden kan tot uiterlijk 30 november 2021.
24 mei 2022 – aanmelden kan tot uiterlijk 10 mei 2022.

Stap 1: Meld je aan in Studielink

Meld je aan in Studielink voor de bacheloropleiding Cultureel Erfgoed. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag die dan aan via digid.nl. Let op: dit duurt minimaal vijf werkdagen. Na aanmelding in Studielink ontvang je per e-mail onze studiekeuzecheck.

Wil je er zeker van zijn dat de studie bachelor Cultureel erfgoed iets voor jou is én verzekerd zijn van een plekje op de opleiding? Doe de studiekeuzecheck en schrijf je vóór 1 mei in. Na 1 mei kan je je ook inschrijven, maar ben je niet verzekerd van een plekje.

Stap 2: Doe de studiekeuzecheck

De Reinwardt Academie is de enige instelling binnen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten zonder auditie of toelatingsexamen. In plaats daarvan ontvang je een studiekeuzecheck per e-mail. Met deze verplichte online test check je of je een goed beeld hebt van de opleiding en of deze echt bij je past.

Stap 3: Betaal collegegeld

Let op: je inschrijving is pas compleet als je in Studielink de betaling van het collegegeld hebt geregeld. Heb je je al aangemeld, maar besluit je de opleiding toch niet te gaan volgen? Meld je dan af in Studielink.

Vragen?

De Reinwardt Academie is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Op de website van de AHK vind je informatie over in- en uitschrijven, geldzaken, studeren in het buitenland, vertrouwenspersonen, huisvesting en verschillende hogeschoolbrede (ICT-)voorzieningen. Met vragen over deze algemene studentenzaken kun je terecht bij de Centrale Studentenadministratie.

Heb je vragen specifiek over de opleiding Cultureel erfgoed? Stuur dan een mail naar het Studentenloket van de Reinwardt Academie via rwa-studentenloket@ahk.nl.

Share
 

Aanmelden

Ga naar Studielink