Studiekosten

Het wettelijke collegegeldtarief voor voltijdse, bekostigde opleidingen voor het studiejaar 2018-2019 is door het Ministerie van OCW vastgesteld op € 2.060. In bepaalde omstandigheden ben je een hoger bedrag verschuldigd, bijvoorbeeld als je al een bachelordiploma hebt behaald of als je afkomstig bent uit een land buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Meer informatie over collegegeld lees je op ahk.nl.

Je kunt het collegegeld in 1 keer betalen of in 10 gelijke termijnen via automatisch incasso van je rekening af laten schrijven. Je keuze voor 1 van deze opties geef je aan in Studielink. Vanaf 1 mei kun je een e-mail verwachten, waarin uitgelegd wordt hoe je in Studielink je betaling moet regelen. Doe dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 1 september, anders is je inschrijving niet compleet.

Overige kosten

  • Iedere student moet in het bezit zijn van een Museumkaart die geldig is vanaf 1 september. 
  • In het 1e jaar wordt naast het wettelijke collegegeld een bijdrage van ca. €20 voor de introductiedagen gerekend. 
  • De buitenlandse studiereizen in het 1e, 2e en 3e jaar kosten ongeveer €300 tot €400 per reis. Dit is exclusief de heen- en terugreis, het verblijf op een meerpersoonskamer op basis van logies en ontbijt, reisverzekering, entreegelden, ontvangsten en rondleidingen. 
  • Studenten moeten verder rekenen op onkosten voor de aanschaf van literatuur en voor bijvoorbeeld het printen van werkstukken.
Delen