Lees verhalen van alumni

Ga naar My Future Classic!

Bachelor Cultureel erfgoed

Als erfgoedprofessional maak je het verschil tussen een overblijfsel en een inspiratiebron, een kunstobject en een verhaal, een traditie en een beleving. Door het verleden te begrijpen kun je het opnieuw vormgeven, passend bij de hedendaagse maatschappelijke behoeften.

Unieke opleiding
In Nederland en zelfs in Europa is dit de enige hbo-opleiding Cultureel erfgoed. Begeleid door docenten uit het werkveld leer je de geschiedenis en de waarde kennen van (kunst)objecten, archeologische vondsten, boeken, planten- en dierencollecties, archieven en (digitale) databanken, monumenten en landschappen. Maar ook van tradities, rituelen en volksgebruiken.

Praktijkgericht
De Reinwardt Academie leidt je op tot allround erfgoedprofessional. Het accent ligt hierbij op de vakgebieden communicatie, organisatie en collectie- en informatiemanagement. De Nederlandstalige bachelor duurt vier jaar en is praktijkgericht. Als je bent afgestudeerd beschik je dus over de juiste kennis én vaardigheden. De projecten, vakken en stages besteden aandacht aan alle erfgoedterreinen: roerend, onroerend en immaterieel. In het studieprogramma is veel plaats ingeruimd voor excursies naar erfgoedinstellingen en voor studiereizen naar Parijs, Berlijn en Glasgow.

Samenwerken met professionals
Omdat de bachelor uniek is en de academie actief onderdeel uitmaakt van het erfgoedveld, is er veel belangstelling vanuit binnen- en buitenland. De opleiding biedt dan ook uitgebreide mogelijkheden wat betreft stages, excursies en afstudeerprojecten. Je werkt regelmatig samen met conservatoren, restaurateurs en onderzoekers. Maar bijvoorbeeld ook met pr- en marketingadviseurs en tentoonstellingontwerpers.

Meer informatie

Wil je meer weten? Bekijk de brochure!

Opleidingsgegevens
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar, voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34735 (B Cultureel erfgoed)
GraadBachelor of Arts (BA)
Delen
 

Lees verhalen van alumni

Ga naar My Future Classic!