Naar inhoud
 

Blijf op de hoogte

en ontvang binnenkort een mail met open dag data 2024-2025

 

Meer info over het eerste studiejaar

en studieprogramma 2024-2025

 

Bekijk hier de veelgestelde vragen

en vind je antwoord hier

Hou je van geschiedenis en cultuur en kunst én ben je maatschappelijk betrokken? Dan is de bachelor Cultureel erfgoed misschien wel wat voor jou!
Directeur Nel van Dijk

Kom naar een open dag!

Kom aankomende studiejaar naar de academie en maak kennis met de bachelor Cultureel erfgoed. 

Wil je je alvast verdiepen in de  bachelor Cultureel erfgoed? Kijk dan op de volgende pagina's: Studieprogramma en Studiegids. Wil je een keer meelopen met een zittende student? Dat kan! Meld je aan voor een Meeloopdag voor een dagje les en studie. 

Alvast een preview van een open dag programma vind je hier: Het open programma bestaat uit doorlopende en tijdgebonden onderdelen. Alle onderdelen worden twee keer of doorlopend aangeboden zodat iedereen het kan bijwonen. Bekijk het programma van de open avond hier.

De open dagen reeks van studiejaar 2023-2024 is inmiddels voorbij.

Open dagen 2024-2025

 

①   Zaterdag 23 november - Open dag

②   Zaterdag 8 februari - Open dag

③   Woensdag 26 maart - Open avond

④   Woensdag 16 april - Open avond 

De opleiding

Tijdens de bachelor Cultureel erfgoed word je opgeleid tot erfgoedprofessional. Erfgoed is een aanduiding voor objecten, plekken en praktijken die in het heden, onder verwijzing naar het verleden, door mensen worden ervaren als van wezenlijk belang. Het is eigenlijk een label dat je ergens opplakt. Wie of wat dat label krijgt, daar zijn mensen voortdurend over in gesprek. Op de Reinwardt Academie leer je hoe je als erfgoedprofessional verschil kan maken in het gesprek tussen al die betrokken partijen. Je leert dus kritisch te denken, maar ook kritisch te doen, wanneer je bijvoorbeeld werkt aan een tentoonstelling of de opening van een kunstdepot. Je studeert af als allround erfgoedprofessional die beschikt over de juiste kennis én vaardigheden.

Online studeren

Studeren kan offline én online. De Reinwardt is daarom op zoek gegaan naar nieuwe manieren van lesgeven. We hebben bijvoorbeeld kennisclips ontwikkeld: video’s die meer context bieden over een onderwerp. Ze helpen je bij het visualiseren van een opdracht en zorgen er ook voor dat de online lessen dynamischer worden. Tijdens de open dag vertellen we je er meer over en laten we steeds een nieuwe kennisclip zien. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk ze dan vooral even terug.

Decaan

Heb je vanwege een functiebeperking bepaalde voorzieningen of aanpassingen nodig voor het volgen van onderwijs en/of het doen van tentamens en examens? Dan kun je terecht bij de studentendecaan.

Studentendecanen Mirjam Bouter (jaar 1) en Joppe Knoester (overige jaren) helpen studenten bij praktische of persoonlijke zaken die van invloed kunnen zijn op het verloop van hun studie. Gesprekken zijn vertrouwelijk. Samen wordt gezocht naar manieren om de studie succesvol te kunnen doorlopen, indien nodig in overleg met de directie of anderen binnen de AHK. De studentendecaan kan ook doorverwijzen naar instanties buiten de AHK.

Overweeg je een studie aan de Reinwardt Academie en wil je graag een gesprek over extra voorzieningen of aanpassingen? Mail dan naar  of direct naar mirjam.bouter@ahk.nl.

Vragen?

Stel hier al je vragen rondom de studiekeuzecheck, de toelating of een eventuele studievertraging voor studiejaar 2023-2024. Alle ingezonden vragen worden verwerkt en uiteindelijk via mail beantwoord. Klik hier om een vraag op te sturen. 

Delen
 

Blijf op de hoogte

en ontvang binnenkort een mail met open dag data 2024-2025

 

Meer info over het eerste studiejaar

en studieprogramma 2024-2025

 

Bekijk hier de veelgestelde vragen

en vind je antwoord hier