Open dagen studiejaar 2022-2023
De open dagen in studiejaar 2022-2023 hebben inmiddels allemaal plaatsgevonden. Wil je meer weten over de bachelor Cultureel erfgoed? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Tijdens een meeloopdag koppelen we je aan een huidige eerstejaars en samen spreken jullie een dag af om mee te lopen. Dit mag trouwens ook best een halve dag zijn, een hele week, of zelfs maar één college. Wat jou het beste uitkomt. Ons doel is om je een zo realistisch mogelijk beeld te geven van de Reinwardt.
Open dagen in het studiejaar 2023 - 2024 worden eind juni bekend gemaakt. Wil je voor die tijd op de hoogte blijven met je dan aan via het aanmeldformulier.
De opleiding
Tijdens de bachelor Cultureel erfgoed word je opgeleid tot erfgoedprofessional. Erfgoed is een aanduiding voor objecten, plekken en praktijken die in het heden, onder verwijzing naar het verleden, door mensen worden ervaren als van wezenlijk belang. Het is eigenlijk een label dat je ergens opplakt. Wie of wat dat label krijgt, daar zijn mensen voortdurend over in gesprek. Op de Reinwardt Academie leer je hoe je als erfgoedprofessional verschil kan maken in het gesprek tussen al die betrokken partijen. Je leert dus kritisch te denken, maar ook kritisch te doen, wanneer je bijvoorbeeld werkt aan een tentoonstelling of de opening van een kunstdepot. Je studeert af als allround erfgoedprofessional die beschikt over de juiste kennis én vaardigheden.
Online studeren
Studeren kan offline én online. De Reinwardt is daarom op zoek gegaan naar nieuwe manieren van lesgeven. We hebben bijvoorbeeld kennisclips ontwikkeld: video’s die meer context bieden over een onderwerp. Ze helpen je bij het visualiseren van een opdracht en zorgen er ook voor dat de online lessen dynamischer worden. Tijdens de open dag vertellen we je er meer over en laten we steeds een nieuwe kennisclip zien. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk ze dan vooral even terug.
Decaan
Heb je vanwege een functiebeperking bepaalde voorzieningen of aanpassingen nodig voor het volgen van onderwijs en/of het doen van tentamens en examens? Dan kun je terecht bij de studentendecaan.
Studentendecanen Mirjam Bouter (jaar 1) en Joppe Knoester (overige jaren) helpen studenten bij praktische of persoonlijke zaken die van invloed kunnen zijn op het verloop van hun studie. Gesprekken zijn vertrouwelijk. Samen wordt gezocht naar manieren om de studie succesvol te kunnen doorlopen, indien nodig in overleg met de directie of anderen binnen de AHK. De studentendecaan kan ook doorverwijzen naar instanties buiten de AHK.
Overweeg je een studie aan de Reinwardt Academie en wil je graag een gesprek over extra voorzieningen of aanpassingen? Mail dan naar rwa-studentenloket@ahk.nl of direct naar mirjam.bouter@ahk.nl.
Vragen?
Stel hier al je vragen rondom de studiekeuzecheck, de toelating of een eventuele studievertraging voor studiejaar 2023-2024. Alle ingezonden vragen worden verwerkt en uiteindelijk via mail beantwoord. Klik hier om een vraag op te sturen.