Naar inhoud
 

Meld je hier aan voor de open dag

11 februari 2022

 

Bekijk hier een overzicht van studiejaar 1

Jaarschema

 

Meer info over het eerste studiejaar

Studieprogramma

 

Bekijk hier de veelgestelde vragen

FAQ

 

Meld je hier aan voor een Meeloopdag

Aanmeldformulier

Open dagen studiejaar 2022-2023

Wil je meer weten over de bachelor Cultureel erfgoed? Kom dan naar één van onze open dagen. Hier vertellen studenten (ervaringsdeskundige), docenten en de opleidingsmanagers je alles over de opleiding en het werk dat je na de opleiding kunt gaan doen. Dit studiejaar vinden de open dagen plaats op 26 november (online), 11 februari (op de academie) en 1 april (op de academie). 

Het programma van de open dag op 11 februari vindt plaats tussen 10:00 en 14:00. Details over de programmering ontvang je een week vooraf aan de open dag via het emailadres wat je bij je aanmelding hebt opgegeven. 

Hou je van geschiedenis en cultuur en kunst én ben je maatschappelijk betrokken? Dan is de bachelor Cultureel erfgoed misschien wel wat voor jou!
Directeur Nel van Dijk

De opleiding

Tijdens de bachelor Cultureel erfgoed word je opgeleid tot erfgoedprofessional. Erfgoed is een aanduiding voor objecten, plekken en praktijken die in het heden, onder verwijzing naar het verleden, door mensen worden ervaren als van wezenlijk belang. Het is eigenlijk een label dat je ergens opplakt. Wie of wat dat label krijgt, daar zijn mensen voortdurend over in gesprek. Op de Reinwardt Academie leer je hoe je als erfgoedprofessional verschil kan maken in het gesprek tussen al die betrokken partijen. Je leert dus kritisch te denken, maar ook kritisch te doen, wanneer je bijvoorbeeld werkt aan een tentoonstelling of de opening van een kunstdepot. Je studeert af als allround erfgoedprofessional die beschikt over de juiste kennis én vaardigheden.

Decaan

Heb je vanwege een functiebeperking bepaalde voorzieningen of aanpassingen nodig voor het volgen van onderwijs en/of het doen van tentamens en examens? Dan kun je terecht bij de studentendecaan.

Studentendecanen Mirjam Bouter (jaar 1) en Joppe Knoester (overige jaren) helpen studenten bij praktische of persoonlijke zaken die van invloed kunnen zijn op het verloop van hun studie. Gesprekken zijn vertrouwelijk. Samen wordt gezocht naar manieren om de studie succesvol te kunnen doorlopen, indien nodig in overleg met de directie of anderen binnen de AHK. De studentendecaan kan ook doorverwijzen naar instanties buiten de AHK.

Overweeg je een studie aan de Reinwardt Academie en wil je graag een gesprek over extra voorzieningen of aanpassingen? Mail dan naar rwa-studentenloket@ahk.nl of direct naar mirjam.bouter@ahk.nl.

Vragen?

Stel hier al je vragen rondom de studiekeuzecheck, de toelating of een eventuele studievertraging voor studiejaar 2021-2022. Alle ingezonden vragen worden verwerkt en uiteindelijk via mail beantwoord. Klik hier om een vraag op te sturen. 

Delen
 

Meld je hier aan voor de open dag

11 februari 2022

 

Bekijk hier een overzicht van studiejaar 1

Jaarschema

 

Meer info over het eerste studiejaar

Studieprogramma

 

Bekijk hier de veelgestelde vragen

FAQ

 

Meld je hier aan voor een Meeloopdag

Aanmeldformulier