Naar inhoud
 

Meld je aan voor de open dag(en)

Ik ontvang graag een mail met open dag data

 

Meer info over het eerste studiejaar

Studieprogramma

 

Bekijk hier de veelgestelde vragen

FAQ

Hou je van geschiedenis en cultuur en kunst én ben je maatschappelijk betrokken? Dan is de bachelor Cultureel erfgoed misschien wel wat voor jou!
Directeur Nel van Dijk

Open dagen studiejaar 2023-2024

De open dagen data van studiejaar 2023-2024 zijn inmiddels bekend. Wil je meer weten over de bachelor Cultureel erfgoed? Meld je dan voor de open dag van 25 november, 10 februari of 20 maart. 

Het programma van de open dag op zaterdag 25 november vindt plaats tussen 10:00 uur en 14:00 uur. Het blokkenschema vind je hier.

Het programma bestaat uit doorlopende en tijdgebonden onderdelen. Alle onderdelen worden twee keer of doorlopend aangeboden zodat iedereen het kan bijwonen. Meld je aan voor de open dag om op de hoogte te blijven van het programma en andere details rondom de bachelor Cultureel erfgoed. 

De opleiding

Tijdens de bachelor Cultureel erfgoed word je opgeleid tot erfgoedprofessional. Erfgoed is een aanduiding voor objecten, plekken en praktijken die in het heden, onder verwijzing naar het verleden, door mensen worden ervaren als van wezenlijk belang. Het is eigenlijk een label dat je ergens opplakt. Wie of wat dat label krijgt, daar zijn mensen voortdurend over in gesprek. Op de Reinwardt Academie leer je hoe je als erfgoedprofessional verschil kan maken in het gesprek tussen al die betrokken partijen. Je leert dus kritisch te denken, maar ook kritisch te doen, wanneer je bijvoorbeeld werkt aan een tentoonstelling of de opening van een kunstdepot. Je studeert af als allround erfgoedprofessional die beschikt over de juiste kennis én vaardigheden.

Online studeren

Studeren kan offline én online. De Reinwardt is daarom op zoek gegaan naar nieuwe manieren van lesgeven. We hebben bijvoorbeeld kennisclips ontwikkeld: video’s die meer context bieden over een onderwerp. Ze helpen je bij het visualiseren van een opdracht en zorgen er ook voor dat de online lessen dynamischer worden. Tijdens de open dag vertellen we je er meer over en laten we steeds een nieuwe kennisclip zien. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk ze dan vooral even terug.

Decaan

Heb je vanwege een functiebeperking bepaalde voorzieningen of aanpassingen nodig voor het volgen van onderwijs en/of het doen van tentamens en examens? Dan kun je terecht bij de studentendecaan.

Studentendecanen Mirjam Bouter (jaar 1) en Joppe Knoester (overige jaren) helpen studenten bij praktische of persoonlijke zaken die van invloed kunnen zijn op het verloop van hun studie. Gesprekken zijn vertrouwelijk. Samen wordt gezocht naar manieren om de studie succesvol te kunnen doorlopen, indien nodig in overleg met de directie of anderen binnen de AHK. De studentendecaan kan ook doorverwijzen naar instanties buiten de AHK.

Overweeg je een studie aan de Reinwardt Academie en wil je graag een gesprek over extra voorzieningen of aanpassingen? Mail dan naar rwa-studentenloket@ahk.nl of direct naar mirjam.bouter@ahk.nl.

Vragen?

Stel hier al je vragen rondom de studiekeuzecheck, de toelating of een eventuele studievertraging voor studiejaar 2023-2024. Alle ingezonden vragen worden verwerkt en uiteindelijk via mail beantwoord. Klik hier om een vraag op te sturen. 

Delen
 

Meld je aan voor de open dag(en)

Ik ontvang graag een mail met open dag data

 

Meer info over het eerste studiejaar

Studieprogramma

 

Bekijk hier de veelgestelde vragen

FAQ