Naar inhoud
 

Meld je hier aan voor de open dag

26 november 2022

 

Bekijk hier een overzicht van studiejaar 1

Jaarschema

 

Meer info over het eerste studiejaar

Studieprogramma

 

Bekijk hier de veelgestelde vragen

FAQ

 

Meld je hier aan voor een Meeloopdag

Aanmeldformulier

Open dagen studiejaar 2022-2023

Wil je meer weten over de bachelor Cultureel erfgoed? Kom dan naar één van onze open dagen. Hier vertellen studenten en docenten je alles over de opleiding en het werk dat je na de opleiding kunt gaan doen. Dit studiejaar vinden de open dagen plaats op 26 november (online), 11 februari (op de academie) en 1 april (op de academie). 

Hou je van geschiedenis en cultuur en kunst én ben je maatschappelijk betrokken? Dan is de bachelor Cultureel erfgoed misschien wel wat voor jou!
Directeur Nel van Dijk

De opleiding

Tijdens de bachelor Cultureel erfgoed word je opgeleid tot erfgoedprofessional. Erfgoed is een aanduiding voor objecten, plekken en praktijken die in het heden, onder verwijzing naar het verleden, door mensen worden ervaren als van wezenlijk belang. Het is eigenlijk een label dat je ergens opplakt. Wie of wat dat label krijgt, daar zijn mensen voortdurend over in gesprek. Op de Reinwardt Academie leer je hoe je als erfgoedprofessional verschil kan maken in het gesprek tussen al die betrokken partijen. Je leert dus kritisch te denken, maar ook kritisch te doen, wanneer je bijvoorbeeld werkt aan een tentoonstelling of de opening van een kunstdepot. Je studeert af als allround erfgoedprofessional die beschikt over de juiste kennis én vaardigheden.

Vragen?

Stel hier al je vragen rondom COVID-19, de studiekeuzecheck, de toelating of een eventuele studievertraging voor studiejaar 2021-2022. Alle ingezonden vragen worden verwerkt en uiteindelijk via mail beantwoord. Klik hier om een vraag op te sturen. 

Studeren in tijden van corona

Online studeren kan soms lastig zijn. De Reinwardt is daarom op zoek gegaan naar nieuwe manieren van lesgeven. We hebben bijvoorbeeld kennisclips ontwikkeld: video’s die meer context bieden over een onderwerp. Ze helpen je bij het visualiseren van een opdracht en zorgen er ook voor dat de online lessen dynamischer worden. Tijdens de open dag vertellen we je er meer over en laten we steeds een nieuwe kennisclip zien.

Op de open dag van 28 november lieten we een kennisclip zien over de Kauri-schelp. Op de afgelopen open dag lieten we een kennisclip zien over dizi's: Turkse televisieseries. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk ze dan vooral even terug.

Delen
 

Meld je hier aan voor de open dag

26 november 2022

 

Bekijk hier een overzicht van studiejaar 1

Jaarschema

 

Meer info over het eerste studiejaar

Studieprogramma

 

Bekijk hier de veelgestelde vragen

FAQ

 

Meld je hier aan voor een Meeloopdag

Aanmeldformulier