De mensen van het lectoraat

De onderzoeksgroep Cultureel erfgoed, onder leiding van lectoren Hester Dibbits en Riemer Knoop, is een dynamische groep met een wisselende samenstelling. De opsomming hieronder is dan ook niet volledig, maar biedt wel een representatieve doorsnede naar diversiteit en expertise.    

Marlous Willemsen is directeur van Imagine IC, een archief, museum en erfgoedplatform in Amsterdam-Zuidoost. Ze onderzoekt Religie in erfgoedwerk en Emotienetwerken en erfgoedwijsheid in educatieve settings. Voorheen was ze werkzaam bij onder meer het Wereldmuseum en het Prins Claus Fonds.

Michiel Schwarz is cultuuronderzoeker, toekomstdenker en consultant. Met zijn Sustainism Lab ontwikkelt hij projecten over sustainistische cultuur. Hij was in 2013-2014 Artist in Residence bij de Academie voor Bouwkunst en de Reinwardt Academie en vervolgens onderzoeker bij het project Straatwaarden.  

Jule Forth is onderzoeksassistent bij  het project Emotienetwerken rond erfgoed in educatieve settings en het KIEM-project Facilitated Interaction on Heritage and Wellbeing. Voor haar master Culturele antropologie onderzocht ze genderverhoudingen in India en voor het project Stadsfotograaf Leiden doet ze antropologisch onderzoek naar het nachtleven.  

Nancy van Asseldonk werkt bij de Reinwardt Academie als docent Informatiemanagement en archieven en was in 2009 projectleider van Cultuur in context. Ze is coƶrdinator van het Heritage Lab, onderdeel van het Amsterdam Creative Industries Network. 

Martijn de Waal is lector Play & Civic Media en hoofd onderzoek van de faculteit Digitale Media and Creatieve Industrie van de Hogeschool van Amsterdam. Hij is onder meer (co-)auteur van het boek De Platformsamenleving en mede-oprichter van TheMobileCity.nl, een onderzoeksplatform over de rol van digitale media in de stedelijke cultuur.

Charlotte Faber is student-assistent in het project Emotienetwerken rond erfgoed in educatieve settings. Ze studeerde af als bachelor Cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie op het gebied van tentoonstellingsproductie en volgde de master Museology.

Delen