Reinwardt Memorial Lecture

Jaarlijks organiseert de Reinwardt Academie lezingen ter herdenking van de Caspar Reinwardt: de Reinwardt Memorial Lecture.

Lezingen
Ieder jaar wordt een wetenschapper uit binnen- of buitenland uitgenodigd die een belangrijke en duurzame bijdrage levert aan de gedachtevorming over erfgoed en erfgoedinstellingen. Sinds 2008 zijn de lezingen respectievelijk verzorgd door: Ad de Jong, Lynne Teather, Rob van der Laarse, Laurajane Smith, Michael Shanks, Birgit Donker, Kavita Singh, Marcos Buser, Margriet Schavemaker, Salvador Muñoz en Linda Malherbe.

Caspar Reinwardt
De lezingen zijn vernoemd naar Caspar Reinwardt (1773-1854), een Pruisisch-Nederlandse wetenschapper en bestuurder. Tevens de naamgever van de faculteit Cultureel erfgoed van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Caspar Reinwardt kreeg eredoctoraten in de filosofie en geneeskunde, werd hoogleraar natuurlijke historie in Leiden en directeur van verschillende botanische tuinen. Tijdens zijn verblijf in voormalig Nederlands-Indië bracht hij omvangrijke verzamelingen bij elkaar die uiteindelijk hun weg vonden naar vele Nederlandse musea.

Delen
 

Publicaties & videos

Ga naar