Reinwardt Lecture 5 maart

Meld je aan!

 

Publicaties en videos

Bekijk voorgaande lezingen

Reinwardt Lecture

Aanmelden is niet meer mogelijk in verband met een beperkt aantal zitplaatsen. Heb je je voor 28 februari aangemeld, dan ben je verzekerd van een zitplaats.

Ieder jaar organiseert de Reinwardt Academie de Reinwardt Lezing. Deze lezingen worden verzorgd door (inter)nationaal befaamde denkers, doeners en vernieuwers op erfgoedgebied. De afgelopen jaren waren dat onder meer Linda Malherbe, Salvador Muñoz-Viñas, Margriet Schavemaker, Marcos Buser, Kavita Singh en Birgit Donker.

5 maart • Reinwardt Lecture • OK, Boomer!
boo·mer (de: meervoud: boomers)
(jongerentaal) persoon, met name van gevorderde leeftijd, met ouderwetse denkbeelden of conservatieve opvattingen; fossiel
(Van Dale - Woord van het Jaar 2019)

Tijdens de jaarlijkse Reinwardt Lecture geven wij het podium aan inspirerende mensen uit de millennial generatie. Deze jonge sprekers kleuren buiten de conservatieve lijnen van de culturele sector en erfgoedwereld. Zij schoppen tegen aloude machtsstructuren, laten zich niet in een keurslijf duwen en vreten geen leeftijdsdiscriminatie.

Millennials lui en verwend? Dacht het niet. De jongste museumdirecteur van Nederland, Charlotte Rixten (26), vertelt waar zij tegenaan loopt in haar werk. Hoe baant zij zich een weg door de generatiekloof van deze tijd? Voor welke verandering staat zij in de culturele sector?

We werpen ook een blik op de toekomst: hoe passen we nieuw en toekomstig denken toe in ons leven? Want de toekomst is van ons allemaal. Futurist academicus Tessa Cramer drukt onze neus op de onderzoeksfeiten uit de toekomst.

Als cherry on top presenteren wij de veelzijdige artiest Fresku. Roy Reymound stopt veel kwetsbaarheid in zijn muziek en performances. In zijn theatershow ‘Voordat het te laat is’ maakt hij een statement voor liefde en op zijn nieuwe album ‘In het diepe’ legt hij zijn wonden meer dan ooit bloot. Hoe zorgt Fresku voor een inclusievere muziek- en theaterwereld? Wat zijn zijn ervaringen met de generatiekloof als jonge hiphop artiest?

OK, klaar om te luisteren? Meld je dan hier aan: https://tinyurl.com/reinwardtlecture2020

Details
Datum • Donderdag 5 maart 2020
Inloop • 19:30u
Reinwardt Lecture • 20:00-21:30u
Adres • Hortusplantsoen 2, Amsterdam

 

 

 

 

 

Delen
 

Reinwardt Lecture 5 maart

Meld je aan!

 

Publicaties en videos

Bekijk voorgaande lezingen