Tessy Stet

Tessy Stet

Opleiding
Cultureel erfgoed
Lichting
2016
Specialisatie

Collectiemanagement

E-mail
tessystet_4@hotmail.com
Contact
LinkedIn

Volg je hart, maar kijk ook een beetje rond naar de verschillende opties.

Mijn interesse en passie voor kunst en geschiedenis uit zich in het werken in collectiemanagement. De veelzijdigheid van musea en hun waardevolle objecten spreken mij heel erg aan.

Collectie zelf. Objecten kunnen met hun fysieke verschijning en hun bijbehorende verhalen veel effecten oproepen bij mensen. Ik vind het waarborgen van de vele verschillende waardes die objecten hebben een fantastische manier om iets bij te dragen aan de maatschappij.

Ik wil sowieso met collectie werken. Persoonlijk pas ik goed in een kleinere organisatie, maar zou graag ervaring opdoen in alle aspecten van het collectiemanagement in verschillende soorten musea. Uiteindelijk wil ik dan een vaste positie als collectiemanager in een kleine tot middelgroot streekmuseum.

Roeien met de riemen die je hebt

In mijn scriptie onderzoek heb ik een beeld kunnen vormen van hoe kleinere musea in Nederland hun bruikleenproces organiseren ( in vergelijking tot grotere musea). Vanuit de informatie die is opgedaan heb ik aanbevelingen geformuleerd die door zowel kleine musea als andere betrokken instanties toegepast kunnen worden. In het onderzoek is speciaal aandacht besteed aan de plaats die kleine musea innemen in het bruikleenproces met diverse musea en de visie die zij op het onderwerp hebben.

Overige projecten

Tijdens mijn opleiding op de Reinwardt Academie heb ik de volgende projecten kunnen uitvoeren;

* Tentoonstellingsontwerp Czaar Peterhuisje

* Implementatieplan Social Media in het Rotterdams Archief

* Ondernemingsplan Cultuurfestival in Noord Holland

* Collectiemanagement beleidsplan opgesteld voor het Biermuseum De Boom in Alkmaar

In stages en vrijwilligerswerk heb ik nog meer projecten kunnen doen, zie werkervaring.

Stage

Zaans Museum - Bij het Zaans museum (waar ik stage liep in 2013) was ik verantwoordelijk voor het herindelen van het depot en andere ondersteunende werkzaamheden van de afdeling Collectie. In deze stage heb ik diverse aspecten uit het collectiemanagement kunnen doen en heeft me inzicht gegeven in wat voor organisatie ik graag zou willen werken.

FARO - in 2015 liep ik stage bij het Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed in Brussel, wat voor mij een uitdaging was. In deze stage kreeg ik de ruimte om uitgebreid onderzoek te doen met behulp van mensen uit het werkveld en een adviserende rol aan te nemen.

Terug naar lijst
Delen