Paula Kerstens

Paula Kerstens

Opleiding
Cultureel erfgoed
Lichting
2012
Specialisatie

Publiek & Participatie

E-mail
paula.kerstens@student.ahk.nl

Mijn passie voor kunst en cultuur is al op jonge leeftijd ontstaan. Als kind werd ik meegenomen naar musea, kunstbeurzen en galeries, waardoor ik grote bewondering kreeg voor de unieke verhalen van het cultureel erfgoed uit Nederland en daarbuiten.

De studie aan de Reinwardt Academie sluit daardoor naadloos aan op mijn interesses. Vooral het contact met het publiek spreekt voor mij tot de verbeelding en ik werk dan ook graag samen met kinderen en andere jongeren. Peer-to-peer education, verwondering en beleving zijn voor mij belangrijke termen binnen het culturele erfgoedveld.

Underground - een nieuw participatieproject van het Bijbels Museum voor jongvolwassenen, door jongvolwassenen

Al een aantal jaren borrelt het idee in het Bijbels Museum om een project voor jonge mensen te ontwikkelen in de catacomben van het museum. Maar hoe kan het Bijbels Museum een participatieprogramma ontwikkelen waarin jongvolwassenen hun eigen projecten initiëren? Uit deze vraag is het project/adviesrapport Underground ontstaan.

Underground is een adviesrapport naar de wensen en behoeften van jonge mensen tussen de 18 en 25 jaar. Wat verwachten zij van een museum en hoe kan het Bijbels Museum een project ontwikkelen dat tegemoet komt aan de leefwereld van jongeren? Daarnaast zijn er verschillende (inter)nationale museumprojecten zoals Raw Canvas (Tate Modern), Foam_Lab (Foam), Blikopeners (Stedelijk Museum) en MAS in Jonge Handen (Museum aan de Stroom) geanalyseerd. Een bundel aan tips, adviezen en aanbevelingen werden samengesteld in het rapport.

Terug naar lijst
Delen