Carlijn Coumans

Carlijn Coumans

Opleiding
Cultureel erfgoed
Lichting
2012
Specialisatie

Publiek en Participatie

Voor mij is Cultureel Erfgoed een manier om deze wereld een beetje beter te begrijpen. Wederzijds begrip in de samenleving vind ik erg belangrijk; ken niet enkel je eigen sociale en historische context, maar ook die van de culturen om je heen. Vooral in een tijd waarin de wereld steeds kleiner lijkt te worden door sociale media, televisie en het vergroten van de reislust. Musea, archieven, bibliotheken en alle andere disciplines binnen de culturele sector kunnen door het delen van kennis en collectie bijdragen aan dit wederzijdse begrip. 

Na het behalen van mijn bachelor Cultureel Erfgoed heb ik ervoor gekozen mij in het buitenland te vestigen om zo mijn kennis van verschillende culturen te vergroten.

Zichtbaar in de regio

Wanneer ik aan velen van u zal vragen Wie heeft wel eens van het archief gehoord? zal iedereen enthousiast ja knikken en zijn hand opsteken. Wanneer ik zou vragen Wie heeft wel eens van zijn eigen regionale archief gehoord? zul je al snel meer vragende gezichten gezien. Maar wanneer ik zal vragen Wie heeft zijn regionaal archief wel eens bezocht? dan zal er nog maar een enkeling zijn hand opsteken.

Om deze situatie voor het Regionaal Archief Rivierenland te veranderen, hebben zij mij gevraagd om onderzoek te doen naar het vergroten van hun zichtbaarheid in de regio.

Stage

ANNE FRANK STICHTING, AMSTERDAM - 2009
Onderzoekstage voor de afdeling educatie, naar een nieuw te ontwikkelen lespakket voor docenten in het basisonderwijs ter ondersteuning bij het lesgeven over Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog.

MAS | MUSEUM AAN DE STROOM, ANTWERPEN - 2011
Uitvoeren van ondersteuningswerkzaamheden voor de Collectie Antwerpen: een platform voor alle erfgoedorganisaties in Antwerpen.

Terug naar lijst
Delen