Fleur Lijten

Fleur Lijten

Ik ben begonnen met studeren op mijn 17e in Maastricht aan de kunstacademie, ik was nog te jong en wist niet precies wat ik wilde. Ik ben toen gestopt en heb Logopedie voor een jaar gedaan; erg leuk maar ik miste het kunst/cultuur gedeelte. In 2009 ben ik begonnen aan de Reinwardt Academie in Amsterdam. Her en der wat tegenslagen gehad met de studie en op persoonlijk vlak. Ik ben nu reeds afgestudeerd met het onderwerp ‘Het waarderingsproces van hedendaagse modecollecties in Nederlandse musea’. Ik heb ook een mooie minor gevolgd aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute), de minor ‘Textiles’. Bij deze minor heb ik een grote kennis opgedaan aan materialen en stoffenkennis.

Ik zou graag mijn werk willen vinden in projecten betreft het waarderen van cultureel erfgoed. Of hoofd collectiesbeheerder willen zijn van een mode/ textiel collectie en de waarde van hedendaagse mode willen uitdragen in mooie exposities voor de bezoeker.

Het waarderingsproces van hedendaagse modecollecties in Nederlandse musea

Het afstudeeronderzoek ging over hoe modeconservatoren in Nederlandse musea, hedendaagse modecollecties een waardering toekennen. Het onderzoek is afgeleid van de waarderingsmethodiek ‘Op de Museale Weegschaal’ van de RCE. Er is uiteindelijk een eigen waarderingsformulier opgesteld met eigen criteria specifiek gericht op het waarderen van hedendaagse modecollecties in Nederlandse musea.

Overige projecten

Minor: VT3 2013: Textiles aan de Amsterdam Fashion Institute (AMFI)

Cursus/ workshop ‘Red het immateriële Erfgoed’; Contactdag Jongeren en Immaterieel Erfgoed en medewerking aan het project ‘Red het immateriële Erfgoed’
Waar: Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE)
Jaartal: 2015

Stage

Kunstuitleen/ Galerie; Artlease Contemporary| Art
Waar: Utrecht, 31 jan/ 18 mei 2012

TextielMuseum Tilburg afstudeerstage
Project: Herwaarderingsproject van de collectie industrieel erfgoed binnen het museum met de waarderingsmethodiek ‘Op de Museale Weegschaal’ een collectiewaardering in zes stappen.
Waar: Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg, 2015

Terug naar lijst
Delen