Charlotte Hartong

Charlotte Hartong

Opleiding
Cultureel erfgoed
Lichting
2014
Specialisatie

Publiek en Media, Cultureel Ondernemen, Duurzaamheid

Website
hannighan.com
E-mail
c.m.g.hartong@gmail.com

Vraag bij jezelf eens goed af: wat wil ik? Zoek daar datgene waar je echt blij van wordt. En laat dat sterker tellen dan de mening van anderen of je portemonnee als je belangrijke keuzes gaat maken.

Ik ben een erfgoedprofessional met hart voor het verleden en de toekomst. Ik kan me enorm fascineren over oude werelden en de geschiedenis maar ik ben tegelijkertijd ook ge├»nteresseerd in nieuwe technische ontwikkelingen, duurzame projecten en idee├źn over de toekomst.

Ik studeerde Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie (2010-2014) in Amsterdam en heb mij tijdens mijn minor gespecialiseerd in Publiek en Media met extra vakken Cultureel Ondernemen. In mijn afstudeerjaar heb ik me bij Stichting Onterfd Goed beziggehouden met andere onderwerpen, zoals: Collectie Nederland, collectiewaardering, digitale presentaties, samenwerking en belangrijke aanliggende ethische discussies.

Ik ben gek op verhalen en persoonlijk heb ik al snel te maken met dingenliefde als ik objecten 'ontmoet'. Objecten kunnen enorm interessante verhalen dragen en musea zijn daarbij plekken om de verhalen weer wat meer tot leven te laten komen. Het is geweldig om door middel van uitdagende tentoonstellingen, evenementen of andere creatieve projecten het publiek te fascineren of te verassen met iets dat ze nog niet wisten.

De museale sector kan een enorm spannende en leuke sector zijn om in te werken. Zolang er binnen de organisaties maar de energie en motivatie is om te de eigen missie en visie na te leven (iets waar een hoop instellingen nog in kunnen verbeteren).

In mijn vrije tijd hou ik me bezig met creatieve projecten en het leren van allerlei nieuwe dingen.

Mijn doel is om de komende jaren op projectbasis meer praktijkervaring op te doen en daarna wellicht terug te komen naar de Reinwardt Academie voor de master.

Kerncollectie Nederland

Onderzoek naar de problematiek en kansen van Collectie Nederland, collectierationalisering en collectiebeleid aan de hand van een pilotproject (Platform Collectie Nederland).

Stage

Ik heb stage gelopen bij Stichting Onterfd Goed waar ik kennis heb gemaakt met de radicale kanten van erfgoeddiscussies en thema's als ontzamelen en collectierationalisering.

Terug naar lijst
Delen