Rebecca Hess

Rebecca Hess

Opleiding
Cultureel erfgoed
Lichting
2013
Specialisatie

Publiek, Educatie & Media

Contact
LinkedIn

Er is nog veel meer dan de educatieve medewerker, de beheer- en behoudmedewerker en de tentoonstellingsmedewerker waar de Reinwardt Academie zich in eerste instantie op richt. Blijf voor de verschillende uitstromingen open staan tijdens je studie, ga op zoek naar wat jou interesseert, verdiep je daarin naast je studie en je komt er in het vierde jaar vanzelf achter wat voor soort functie je zoekt in het werkveld die perfect past bij een Reinwarder en bij jezelf.

De Reinwardt Academie was een goede opleiding om te worden geïntroduceerd in de wereld van kunst en cultuur. Door de minor Publiek, Educatie & Media te volgen ben ik achter mijn sterke punten gekomen en heb ik dit kunnen verwerken in mijn scriptie. Graag hoop ik snel een baan te vinden in het werkveld.

Ik word geïnspireerd door het onmogelijke.

Voor de toekomst heb ik grote plannen. Ik hoop mijn scriptie in de praktijk bij een instelling te kunnen uitvoeren. Ik hoop snel een baan te vinden, dus als u het leuk lijkt om deze scriptie een keer uit te proberen laat het mij dan weten! Daarnaast willen mijn drie mede Reinwarders en ik graag het concept van De Museum Scouts tot leven brengen.

Musea & Bedrijven: Op zoek naar een moderne samenwerking

Voor het afstuderen moet er een scriptie worden geschreven. Ik heb de minor publiek, educatie en media gevolgd. Hierdoor ben ik geïntereseerd geraakt in communities, vriendenclubs, kortom de achterban van een culturele instelling. Daarom wil ik met deze scriptie onderzoeken hoe culturele instellingen nu ook bedrijven buiten de culturele sector aan hun achterban kunnen toevoegen. Door bedrijven te zien als een community kan je met ze in dialoog gaan.

Waarom zou je dat willen als instelling? Bedrijven worden tot nu toe vaak alleen gezien als een abstract iets, een pot geld waar beroep op wordt gedaan wanneer er iets wordt georganiseerd, terwijl bedrijven worden bevolkt door mensen. Als je gaat kijken naar bedrijven en je richt je op de mensen die er werken kan je van daaruit een community opbouwen. De mensen die er werken hebben een gezin, relaties, familie enz. Je kunt op werkniveau met ze samenwerken door ideeën uitwisselen, ervaringen delen en samen tot vernieuwende ideeën komen die goed zijn voor beide partijen, maar ook op informeelniveau de mensen bereiken. Door samenwerkingen raken mensen meer geïntereseerd in cultuur en gaan zo zelf ook naar het museum met hun gezin of met vrienden. Door hier onderzoek naar te doen, kan ik mij verdiepen in de publieke kanten van culturele instellingen.

Door de huidige crisis is het voor culturele instellingen steeds moeilijker om rond te komen. Hierdoor moeten culturele instellingen opzoek gaan naar nieuwe manieren om bezoekers te trekken en binding te vinden met hun publiek. Ik wil onderzoek doen naar de mogelijkheid van het benaderen van bedrijven als community. Onze maatschappij bestaat uit veel soorten bedrijven, van kleine eenmanszaken tot grote multinationals.

Wanneer het lukt om bedrijven aan je te binden heb je dus toegang tot een hele nieuwe groep mensen die je bij je publiek kunt betrekken. Door het benaderen van deze mensen als werknemer en niet als individu(dus als moeder of vader, jongvolwassene) is het noodzakelijk een andere methode te bedenken om deze mensen te binden aan je instelling. Dit omdat je een connectie niet alleen wilt maken met de mensen binnen het bedrijf (de werknemers) maar ook met het bedrijf zelf, zodat de instelling zich kan verbinden aan het bedrijf en het bedrijf zich kan verbinden aan de instelling.

Overige projecten

De Museum Scouts
Een project dat is begonnen samen met drie andere Reinwardt-studenten. Samen hebben we een concept bedacht waarbij BSO en musea samenwerken. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Stage

Mijn laatste stage was bij de Bijzondere Collecties waarbij ik mee hielp de tentoonstelling 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis te organiseren. Doordat de projectleider mijn begeleider was, kreeg ik een goed overzicht van wat er allemaal moest worden geregeld om een tentoonstelling te realiseren. Bij elk onderdeel stond ik er met mijn neus bovenop. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met het regelen van en bijhouden van de bruiklenen voor deze tentoonstelling.

Terug naar lijst
Delen