Nienke van Vugt

Nienke van Vugt

Opleiding
Cultureel erfgoed
Lichting
2013
Specialisatie

Publiek en Participatie / Educatie

E-mail
nienkevvugt@gmail.com

Ik heb een half jaar fulltime stage gelopen bij Foam op de educatieafdeling. Hier voelde ik mij erg thuis en heb ik geleerd dat cultuureducatie een ontzettend interessant vak is. Ik zou hier graag verder in willen werken en mijn kwaliteiten op dit gebied uitbreiden.

Ik zou graag werkzaam zijn op een educatieafdeling van een middelgroot museum. Ik vind het leuk om organisatorisch werk te doen en daarnaast mee te denken over educatieprogramma's of evenementen/randprogrammering in vakanties.

Feedback! Effectieve manieren van feedback geven aan museumdocenten.

Ik heb een richtlijn geschreven, die gebruikt kan worden door educatieafdelingen binnen musea. Deze richtlijn bestaat uit een handleiding voor museumdocenten, een zelfreflectie voor museumdocenten, een evaluatieformulier en een richtlijn voor een evaluatiegesprek met museumdocenten.

Downloads

Stage

Ik heb van 17 september 2012 tot 15 maart 2013 fulltime stage gelopen op de educatieafdeling van Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Hier heb ik me vooral bezig gehouden met de planning van alle workshops en rondleidingen. Daarnaast heb ik een aantal workshops gegeven aan VMBO klassen en heb ik gewerkt bij evenementen van Foam.

Terug naar lijst
Delen