Nancy van den Eijnde

Nancy van den Eijnde

Opleiding
Cultureel erfgoed
Lichting
2013
Specialisatie

Archieven

De archiefwereld heeft een aparte plek binnen het cultureel erfgoed. Een wereld waar ik mij op mijn plek voel. Soms een vergeten wereld en zeker niet zo bekend als bijvoorbeeld musea. Voor mij reden om een scriptie-onderzoek te doen naar hoe archiefdiensten meer bekendheid kunnen krijgen en meer mensen kunnen interesseren. Want archieven verdienen net zoveel aandacht als musea!

Archiefbezoekers, fysiek of virtueel?

In de archiefwereld wordt massaal gedigitaliseerd. Is dit wel een goede ontwikkeling? Wellicht moeten archiefdiensten juist meer fysieke bezoekers aantrekken omdat hier meer (financieel) voordeel uit te halen is. Dit onderzoek vergelijkt de voor- en nadelen van fysiek en digitaal bezoek aan archiefinstellingen en geeft een advies voor de toekomst.

Overige projecten

De Museum Scouts

Een project dat is begonnen samen met drie andere Reinwardt-studenten. Samen hebben we een concept bedacht waarbij BSO en musea samenwerken.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Stage

Bij Bijzondere Collecties worden boeken en archieven die te maken hebben met 'boeken' (uitgevers, schrijvers etc.) beheerd. Ik heb tijdens deze stage verschillende archieven ontsloten. Door de vele verschillende archieven heb ik hier veel geleerd en kan ik met vertrouwen een archief opschonen, ordenen en beschrijven o.a. via EAD.

Terug naar lijst
Delen