Dana Sörensen

Dana Sörensen

Opleiding
Cultureel erfgoed
Lichting
2013
Specialisatie

Archieven

Contact
LinkedIn

Tijdens mijn tweedejaarsstage bij Nationaal Monument Kamp Vught werd mijn interesse voor archieven aangewakkerd. Om me verder te ontwikkelen en te specialiseren gedurende de opleiding heb ik gekozen voor deze richting. Na de minor Archieven en stage bij het NIOD ben ik niet meer weg te slaan uit de archiefwereld!

Na vier jaar theorie en bijna twee jaar praktijkervaring ben ik nog niet uitgeleerd. Omdat ik mijn kennis op het gebied van archieven wil verbreden ga ik begin september beginnen met de masteropleiding Archiefwetenschap.

HDC Digitaal

Het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) (HDC) is een kleine particuliere archiefinstelling die gevestigd is aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Bij het HDC is er geen sprake van een doordachte strategie en prioriteiten ten aanzien van digitalisering. Mijn afstudeeronderzoek richt zich op onderzoek naar digitaliseringsmogelijkheden en op de implementatie van de geschikte mogelijkheden door het HDC. Door middel van literatuuronderzoek en interviews heb ik zoveel mogelijk aspecten van digitalisering in beeld gebracht en heb ik suggesties kunnen formuleren voor een digitaliseringsplan voor het HDC.

Stage

Van 6 februari 2012 tot en met 31 januari 2013 heb ik stage gelopen bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Mijn opdracht bestond uit de materiële bewerking en fysieke ordening en beschrijving van erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog. Voor twee uiteenlopende collecties – museale voorwerpen en een privé-archief heb ik de archieftoegang vervaardigd en het bijbehorende onderzoek naar context-informatie verricht.

Gedurende mijn stage heb ik ruime ervaring opgedaan met de gangbare methoden en procedures bij het conserveren en beschrijven van kwetsbaar oorlogserfgoed. Het eindproduct is volgens planning en met de vereiste kwaliteit voltooid.

Terug naar lijst
Delen