Football Makes History

Het project Football Makes History Schools and football club museums unlocking local heritage education is in mei 2022 van start gegaan en wordt gefinancierd door de Erasmus+ Cooperation Partnerships grant. Het project wordt geleid door de Erasmus Universiteit Rotterdam en is onderdeel van het internationale platform Football Makes History. De Reinwardt Academie is een van de partners. 

Internationale onderzoeksworkshop Football makes History 

Een gemengde groep van onderwijzers, museum- en erfgoedprofessionals, onderzoekers en maatschappelijke organisaties vragen zich af: “hoe maakt voetbal erfgoed”? Hoe kan deze sport, die hele dorpen, steden, continenten en de wereld als geheel mobiliseert, zoveel passie opwekken voor objecten, herinneringen en verhalen? En: wat kunnen mensen in het erfgoedveld leren van deze cultuur en – vice versa – wat kan er verbeterd worden in de voetbalwereld met ondersteuning van de erfgoed- en onderwijssector? Is er meer in het voetbalmuseum dan trofeeën? 

Deze vragen vormden de basis van een driedaagse internationale onderzoeksworkshop, georganiseerd door de Reinwardt Academie in Amsterdam op 11-14 januari 2023, een samenwerking tussen de Master Applied Heritage and Museum Studies en het lectoraat Cultureel erfgoed, mogelijk gemaakt door het project Football Makes History Schools and football club museums unlocking local heritage education.

Lees hier het verslag van deze bijeenkomst.

Voor vragen over dit project kan je contact opnemen met Jonathan Even-Zohar: jonathan.even-zohar@ahk.nl.

 

Terug naar lijst
Delen