Emotienetwerken

Emotienetwerken is een methode die professionals, scholieren, studenten en anderen helpt om 'erfgoedwijs' te worden in het museum, de klas, op straat of online. Erfgoedwijsheid is het inzicht dat erfgoed pas in onderhandeling betekenis krijgt en dat die relatie aan verandering onderhevig is. De methode is ontwikkeld door Hester Dibbits en Marlous Willemsen, en maakt onderdeel uit van diverse nationale en internationale onderzoeksprojecten.

Trainingen voor professionals en beleidsmakers

Voor professionals, beleidsmakers en educatoren is het lastig om de dynamiek van erfgoedprocessen tastbaar te maken in de praktijk. Om in te spelen op die behoefte geeft het Heritage Lab in samenwerking met Imagine IC trainingen in erfgoedwijsheid. Hierin worden emotienetwerken rond concrete erfgoedcases in kaart gebracht. De trainingen maken deelnemers bewuster van de historische dynamiek rond erfgoedvorming en van hun eigen rol daarin.

Elke erfgoedkwestie is anders. Daarom bieden we op maat gemaakte emotienetwerksessies aan. Een workshop duurt gemiddeld drie uur inclusief introductie, mindmappen en nabespreking. Heb je specifieke wensen voor een workshop? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem via rwa-heritagelab@ahk.nl contact met ons op.

Studiedag emotienetwerken

Twee keer per jaar organiseren we een emotienetwerkstudiedag. Tijdens onze studiedag maak je kennis met het onderzoek naar emotienetwerken, de verschillende projecten die er gaande zijn en andere ontwikkelingen. Daarnaast krijg je handvatten aangereikt om de methode in de praktijk te gebruiken en om eigen sessies emotienetwerken te begeleiden.

Delen