Janique Smeets

Janique Smeets

Vanuit mijn passie voor mode ben ik terecht gekomen op de Reinwardt Academie. Voor mij komen nu alle soorten kunst samen. Kunst is meer dan het schilderij aan de muur van een museum, het bevindt zich overal.

Ik wil ervoor zorgen dat meer mensen in aanraking komen met kunst. Daarom heb ik de minor Cultureel Ondernemen gevolgd en heb ik stage gelopen bij culturele instellingen op communicatieafdelingen.

Met de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn afstudeeronderzoek wil ik een bijdrage leveren aan de culturele sector. Ik zou graag een baan vinden waar ik deze kennis kan delen en waar ik de kans krijg om zelf nog meer te leren.

The Search for the Holy Grail. Op zoek naar een nieuwe meetmethodiek voor public relations.

Public relations wordt meestal gemeten door middel van advertentiewaardes. Ik heb onderzocht wat de voor- en nadelen zijn van de advertentiewaardes, maar heb daarnaast onderzocht of er een nieuwe methode beschikbaar is. De nieuwe methode, de Barcelona Principes, heb ik zelf geïmplementeerd bij het Van Gogh Museum en samen met studenten van de minor Cultureel Ondernemen toegepast op hun project. Zo heb ik direct getoetst of het mogelijk is de Barcelona Principes in de culturele sector te implementeren.

Other Projects

Om meer kennis op te doen heb ik een extra stage gelopen bij Bedrijfs Cultureel Abonnement. Op de marketingafdeling heb ik onder andere meegewerkt aan de totstandkoming van hun magazine.

Internship

Ik heb vier maanden stage gelopen op de persafdeling van het Van Gogh Museum. Vanaf de persopening van 'Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam' tot de aanloop naar de nieuwe tentoonstelling. De werkzaamheden die ik onder andere heb gedaan: CRM up-to-date houden, persmappen verzorgen, eerste contactpersoon zijn voor de afdeling, journalisten ontvangen en begeleiden en persaandacht monitoren.

Back to list
Share