Aanscherpingen coronamaatregelen in AHK-gebouwen per 13 november

Vanaf 13 november 2021 gelden er weer nieuwe maatregelen. Hier lees je waar je rekening mee moet houden.

Onderwijs gaat door
Het onderwijs blijft open, vanuit het belang om dat zoveel mogelijk fysiek door te laten gaan. Er komt nu (vooralsnog voor de periode van 3 weken) een maximum op de groepsgrootte van 75 studenten (met uitzondering van tentamens en examens). Dit hoort bij het totale pakket dat er op gericht is om het aantal contacten te verminderen en zo het aantal besmettingen te beteugelen. De maximale groepsgrootte geldt voor zelfstandige ruimtes en niet voor doorlooproutes zoals gangen e.d.

Zelftesten
De AHK geeft het dringende advies om zelftesten te doen. Twee keer per week, vooral geadviseerd voor niet-immune personen.

Mondkapjesplicht
Mondkapjes zijn verplicht binnen de gebouwen van de AHK in algemene ruimtes (zoals entrees, gangen en sanitaire voorzieningen). De mondkapjesplicht geldt voor de momenten dat je je verplaatst. In een lokaal of studio en op de werkplek of een zitplaats in de kantine mag het mondkapje af. Ook externe bezoekers wordt verzocht een mondkapje te dragen in de algemene ruimtes.

Dringend advies: houd anderhalve meter afstand
Houd anderhalve meter afstand tot anderen op de doorlooproutes, bijvoorbeeld op de gang, in de kantine of het trappenhuis. Let op: in de lift is maar 1 persoon tegelijk toegestaan.

Klachten? Blijf thuis!
Heb je verkoudsheidsklachten of ben je grieperig, blijf dan thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent. Blijkt uit de test dat je geen corona hebt, dan kun je weer naar de academie komen. We raden iedereen echter ook dan aan eerst goed uit te zieken en pas weer te komen als de verkoudheidsklachten (grotendeels) verdwenen zijn. Zorg goed voor jezelf en je medestudenten/collega’s.

Werken op de academie
Onderwijs op locatie gaat gewoon door. Heb je een ondersteunende functie en is jouw aanwezigheid op de academie noodzakelijk, dan wordt in samenspraak met je leidinggevende bepaald welke werkdagen je op de academie bent.

QR-code of CoronaCheckApp niet nodig bij onderwijsactiviteiten
Het vertonen van een QR-code in de CoronaCheckApp is bij de reguliere onderwijsactiviteiten niet nodig.

Basisregels

De basisregels rondom corona blijven wel van kracht. Dat betekent:

  • was regelmatig en goed je handen;
  • nies of hoest in je elleboog;
  • houd afstand waar mogelijk en schud geen handen;
  • zorg voor voldoende frisse lucht in de ruimtes waar je studeert of werkt;
  • blijf thuis bij klachten en laat jezelf testen; en
  • houd bij benauwdheid of koorts ook huisgenoten thuis.

Zelftesten

Tevens blijft het dringende advies van kracht om twee keer per week een zelftest te doen voordat je naar de academie komt. Gratis zelftesten kun je bestellen via www.zelftestonderwijs.nl (log in met je AHK-account).

Vaccineren

Ook moedigt de AHK alle studenten en medewerkers aan zich te laten vaccineren, uiteraard op vrijwillige basis. Ben je nog niet gevaccineerd en wil je dat wel, kijk dan eens op www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus/wijkgericht-vaccineren/ en prikkenzonderafspraak.rijksoverheid.nl voor mogelijkheden om zonder afspraak gevaccineerd te worden. Of maak wél een afspraak, via www.coronatest.nl (klik op Vaccinatie en log in met je DigiD).

Delen