Toelatingseisen

Voor de bachelor Cultureel erfgoed zijn de reguliere ingangseisen voor een hbo-bacheloropleiding van toepassing: je moet minimaal een havo- of vwo-diploma hebben of een mbo-diploma op niveau 4, óf een gelijkwaardig buitenlands diploma. Verder zijn er geen aanvullende voorwaarden aan het vakkenpakket of profiel.

Aanmelden

  • Wil je september 2019 starten met de bachelor Cultureel erfgoed, meld je dan aan via Studielink. Hiervoor heb je je DigiD nodig.
  • Indien je je vóór 1 mei aanmeldt, ben je verzekerd van een plaats. Na 1 mei is het niet gegarandeerd dat je wordt toegelaten.
  • Heb je nog geen DigiD, vraag die dan aan via digid.nl. Let op: dit duurt minimaal 5 werkdagen.
  • Na aanmelding in Studielink ontvang je een link naar de studiekeuzecheck: je bent verplicht hieraan mee te doen.

Let op: je inschrijving is pas compleet als je de betaling van het collegegeld aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten hebt geregeld in Studielink. Heb je je al aangemeld, maar besluit je deze opleiding toch niet te gaan volgen? Meld je dan af bij Studielink.

Studiekeuzecheck

De Reinwardt Academie is de enige academie van de AHK die geen auditie of toelatingsexamen hanteert, maar gebruik maakt van een studiekeuzecheck. Deze check is een verplicht onderdeel van je aanmelding. Hierdoor krijg jij een goed beeld van de opleiding en weten wij beter wat je zoekt. Door bijvoorbeeld van tevoren een open dag te bezoeken, kun je docenten en leerlingen spreken en de sfeer proeven.

De studiekeuzecheck is een online test. Hoe eerlijker je antwoord geeft, hoe meer je aan de test zult hebben. Heb je een lage score dan wil dat niet zeggen dat je niet geschikt bent, maar dat je wellicht een verkeerd beeld hebt van de opleiding of aan bepaalde vakken extra aandacht moet besteden. Meer informatie vind je op studiekeuze123.nl.

Vragen

  • Heb je vragen over de aanmelding, bijzondere omstandigheden of over de procedure, mail naar het Studentenloket van de Reinwardt Academie: rwa-studentenloket@ahk.nl.
  • Met vragen over Studielink en je inschrijving kun je terecht bij de Centrale Studentenadministratie.
  • Meer informatie over studentenzaken vind je op ahk.nl.

21+ toets

Als je 21 jaar of ouder bent en niet beschikt over 1 van de genoemde diploma's, kun je deelnemen aan een 21+ toets om toch toegelaten te worden. Meld je aan in Studielink en bij de Reinwardt Academie via rwa-studiepunt@ahk.nl voor de 21+ toets. Na aanmelding in Studielink ontvang je een link naar de studiekeuzecheck: je bent verplicht hieraan mee te doen.

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

De Reinwardt Academie maakt deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, samen met het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Academie voor Theater en Dans, de Breitner Academie en de Academie van Bouwkunst.

Je betaalt collegegeld aan de AHK en wordt hierover geïnformeerd door de Centrale Studentenadministratie. Op de website Studentenzaken van de AHK vind je informatie over in- en uitschrijven, geldzaken, studeren in het buitenland, vertrouwenspersonen, huisvesting en verschillende hogeschoolbrede (ICT-)voorzieningen.

Delen