Toelating en aanmelding

Om je aan te melden voor de opleiding Cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie, doorloop je de onderstaande stappen:

Stap 1: Toelatingseisen
Voor de bachelor Cultureel erfgoed zijn de reguliere ingangseisen voor een hbo-bacheloropleiding van toepassing: je moet minimaal een havo- of vwo-diploma hebben of een mbo-diploma op niveau 4, óf een gelijkwaardig buitenlands diploma. Verder zijn er geen aanvullende voorwaarden aan het vakkenpakket of profiel. Als je geen onderwijs meer volgt, ouder bent dan 21 en geen van bovengenoemde diploma’s hebt, moet je een 21+-toets afleggen. Meld je hiervoor in Studielink én bij de Reinwardt Academie via rwa-studentenloket@ahk.nl.

Stap 2: Aanmelden in Studielink
Meld je aan in Studielink voor de bacheloropleiding Cultureel erfgoed. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD, vraag die dan aan via digid.nl. Let op: dit duurt minimaal 5 werkdagen. Na aanmelding in Studielink ontvang je per e-mail de studiekeuzecheck voor de bacheloropleiding Cultureel erfgoed: je bent verplicht hieraan mee te doen.

Indien je je vóór 1 mei aanmeldt voor de opleiding, ben je verzekerd van een plaats. Na 1 mei is het niet gegarandeerd dat je wordt toegelaten.

Stap 3: Doe de studiekeuzecheck
De Reinwardt Academie is de enige academie van de AHK die geen auditie of toelatingsexamen hanteert, maar gebruik maakt van een studiekeuzecheck. Deze check is een verplicht onderdeel van je aanmelding. Je ontvangt per e-mail de studiekeuzecheck voor de bacheloropleiding Cultureel erfgoed. Dit is een online test die uit verschillende onderdelen bestaat. Met de uitslag van de test, kan je nogmaals checken of je een goed beeld hebt van de opleiding en of deze echt bij je past. Meer informatie vind je op studiekeuze123.nl.

Stap 4: Betaling collegegeld
Let op: je inschrijving is pas compleet als je de betaling van het collegegeld aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten hebt geregeld in Studielink. Heb je je al aangemeld, maar besluit je deze opleiding toch niet te gaan volgen? Meld je dan af in Studielink.

Vragen

  • Heb je vragen over de aanmelding, bijzondere omstandigheden of over de procedure, mail naar het Studentenloket van de Reinwardt Academie: rwa-studentenloket@ahk.nl.
  • Met vragen over Studielink en je inschrijving kun je terecht bij de Centrale Studentenadministratie.
  • Meer informatie over studentenzaken vind je op ahk.nl.

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

De Reinwardt Academie maakt deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, samen met het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Academie voor Theater en Dans, de Breitner Academie en de Academie van Bouwkunst.

Je betaalt collegegeld aan de AHK en wordt hierover geïnformeerd door de Centrale Studentenadministratie. Op de website Studentenzaken van de AHK vind je informatie over in- en uitschrijven, geldzaken, studeren in het buitenland, vertrouwenspersonen, huisvesting en verschillende hogeschoolbrede (ICT-)voorzieningen.

Delen
 

Aanmelden

Ga naar studielink