Naar inhoud
 

A-Z expositiewerken vierdejaarsstudenten

Ontdek de startende erfgoedprofessional

 

Archief: Spotlights 2024

Bekijk het programma hier

"Uiteindelijk valt alles op zijn plek. Dus... erfgoed, algoed."
Kaez Tjoe-Fat en Merthe van der Horst

Spotlights 2024: Studenten in de Spotlight

Erfgoed, Algoed

Op vrijdag 14 juni vond editie 2024 van het evenement Spotlights plaats in het gebouw van de Reinwardt Academie. Spotlights is een evenement waar de student centraal staat; de studenten staan in de spotlight. Met als absolute hoogtepunt de presentatie van het afstudeerwerk van onze vierdejaars studenten. In het gehele gebouw was het afstudeerwerk te bewonderen. Daarnaast was er een afsluiting van de Take Over, waarbij opdrachtgevers en tweedejaars studenten de gelegenheid kregen om hun ervaringen over deze onderwijseenheid uit te wisselen.

Het programma

Spotlight op de startende erfgoedprofessional

Bezoekers konden door het gebouw lopen en de nieuwe erfgoedprofessionals ontdekken. De vierdejaars studenten zetten zichzelf centraal als erfgoedprofessional. Na zes uitputtende weken presenteerde elke vierdejaarsstudent hun werk binnen de Reinwardt in de vorm van een ‘product’ (bijvoorbeeld een podcast, een documentaire, een presentatie of een spel). Dit leverde interessante performances en kunstwerken op. De studenten hadden hun vrienden, familie en andere geïnteresseerden uitgenodigd om hun werk te bekijken.

Een beschrijving van alle expositiewerken van de studenten op alfabetische volgorde vind je hier

"Na vele jaren onze kennis te hebben vergroot, projectmatig te hebben gewerkt en onderzoek te hebben gedaan nemen wij het podium. Nu is het tijd om jullie kennis te laten maken met allerlei verschillende soorten erfgoed: materieel, immaterieel en digitaal op onze manier."
Kaez Tjoe-Fat en Merthe van der Horst

Take Over afsluiting

Er werden ervaringen uitgewisseld met andere Take Over opdrachtgevers. Tweedejaars Reinwardt studenten werkten drie weken aan actuele vraagstukken van erfgoedinstellingen, gerelateerd aan hun kennis en vaardigheden op het gebied van collectiemanagement, presentatie, educatie, participatie, marketing of communicatie. Dit was een kans om kennis te maken met de studenten, hun coaches en de betrokken erfgoedinstellingen, en om netwerken uit te breiden.

Dit jaar werden drie opdrachtgevers uitgelicht. Je kan dit verslag hier teruglezen. Heb jij een uitdagend vraagstuk liggen voor studenten voor volgend jaar? Neem contact op met Judith Beening van Praktijkbureau (rwa-praktijkbureau@ahk.nl) voor meer informatie.

Studiedag Emotienetwerken

De hele middag konden professionals uit het werkveld emotienetwerken. De methode Emotienetwerken, ontwikkeld door het lectoraat van de Reinwardt Academie en Imagine IC, werd tijdens deze studiedag uitgebreid geïntroduceerd. Hester Dibbits, lector Cultureel erfgoed, gaf een centrale introductie, waarna deelnemers de methode in de praktijk konden ervaren onder begeleiding. 

Een feestelijke afsluiting

Het programma werd feestelijk afgesloten met een borrel die zowel in de tuin als in de kantine plaatsvond. Gelukkig konden we, ondanks de regen, gedeeltelijk droog staan in de tuin. Dit bood een ideale gelegenheid om na te praten over de dag.

We willen iedereen die aanwezig was bedanken voor hun bijdrage aan deze geslaagde dag. Dankzij jullie enthousiasme en inzet is Spotlights 2024 een onvergetelijk evenement geworden.

Bekijk hieronder het fotoverslag van deze inspirerende dag, vastgelegd door David Stegenga. 

Delen
 

A-Z expositiewerken vierdejaarsstudenten

Ontdek de startende erfgoedprofessional

 

Archief: Spotlights 2024

Bekijk het programma hier