My Future Me afstudeerprijs

De afstudeerprijs van de bachelor Cultureel erfgoed en de master Museology bestaat dit jaar uit één-op-één loopbaancoaching door een vooraanstaande deskundige uit het werkveld.

De arbeidsmarkt voor afgestudeerde erfgoedprofessionals is breed, maar de banen liggen niet voor het oprapen. Dit jaar is de situatie in de kunst-, cultuur en erfgoedsector extra onzeker als gevolg van het coronavirus. Daarom geven we de afgestudeerde bachelor- en masterstudenten van 2019-2020 een extra steuntje in de rug. We kunnen vier bachelor en twee masterstudenten een aantal coachingsgesprekken met een ervaringsdeskundige aanbieden. De zes prijswinnaars krijgen een ‘strippenkaart’ die goed is voor drie gesprekken van een uur. Het staat de prijswinnaars vrij deze gesprekken met verschillende deskundigen te voeren.

De één-op-één loopbaancoaching wordt aangeboden door de leden van de Commissie van Advies (CvA) van de Reinwardt Academie. De CvA-leden willen de prijswinnaars graag verder helpen vanuit hun kennis en ervaring. Hiermee laten zij nog eens extra zien hoe betrokken ze zijn bij onze academie.

De CvA bestaat uit:

 

Alle bachelor- en masterstudenten met een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger voor hun afstudeeronderzoek en/of hun stageproduct komen voor de afstudeerprijs in aanmerking.

De leden van de CvA maken een selectie waarbij ze kijken naar de mate waarin de combinatie theorie-praktijk-ethiek terugkomt in het onderzoek. Verder kijken zij met speciale aandacht naar afstudeeronderzoeken waar de speerpunten van de Reinwardt Academie zichtbaar zijn: inclusiviteit, duurzaamheid en technologie.

Als het gemiddelde cijfer voor je afstudeeronderzoek (onderzoeksverslag + beroepsproduct) en/of je stageproduct een 8 of hoger is, mail deze dan uiterlijk 7 juli naar rwa-studentenloket@ahk.nl samen met een motivatie waarin je uitlegt waarom je voor de afstudeerprijs in aanmerking wilt komen en met wie van de CvA-leden je graag zou willen spreken. Hoe zou je de gesprekken willen gebruiken? Wat wil je leren?

We kijken uit naar alle inzendingen.

Pieter Jan Abraham van Mensch-prijs

De Pieter Jan Abraham van Mensch-prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste erfgoedtheoretische afstudeerscriptie. Deze aanmoedigingsprijs is vernoemd naar de eerste lector van de Reinwardt Academie.

2019 Sophie Reef
2018 Esther Graftdijk
2017 Marjolein te Grotenhuis
2016 Kristel Witkam
2015 Robin Vermeulen
2014 Hanneke Kramer en Tim Sprenger
2013 Marijke Eichelsheim
2012 Sybren Roefs
2011 Imke Duijf
2010 Isabelle Smit
2009 Sophie de Weger
2008 Ester Thwaite
2007 Marije Groen
2006 Irina Leifer
2005 Lisa van Beek
2004 Rachida Chaouqui
2003 Maaike Haas
2002 Nathalie Alblas
2001 Jennifer Sanders
2000 Vincent van de Kerk
1999 Erwin Voorhaar
1998 Stefanie Büchler
1997 Chanou Stolk
1996 Sandy Eenhuizen

Delen