Wij leven mee met onze studenten en medewerkers uit Oekraïne en Rusland

Gepubliceerd op

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is geschokt door de inval van het Russische leger in Oekraïne. Wij maken ons grote zorgen over de gevolgen die deze dramatische situatie heeft voor alle inwoners, het (kunst)onderwijs, het culturele klimaat en de culturele instellingen in het getroffen gebied. Wij willen diep respect uitspreken voor onze Oekraïense collega’s die zich in deze periode blijven inzetten voor kunst en cultuur, en voor onze Russische collega’s die ferm stelling nemen tegen deze onbegrijpelijke ontwikkelingen.

Wij leven intens mee met onze studenten en medewerkers – Oekraïense, Russische en anderen – die door deze ontwikkelingen direct of indirect geraakt worden, en met hun families, vrienden en relaties. We zullen doen wat we kunnen om hen daar waar nodig te ondersteunen.


Onze academies staan in nauw contact met onze Oekraïense en Russische studenten en medewerkers en bieden ondersteuning om hen door deze moeilijke tijd te loodsen. Zodra meer duidelijk is over wat de Nederlandse regering kan doen voor studenten in deze noodsituatie zullen jullie daarover geïnformeerd worden. Heb je behoefte aan een luisterend oor of advies, neem dan contact op met de decaan van jouw academie. Zij staan voor je klaar!

Delen