Herfstschool over Meerstemmigheid & Conflict

Gepubliceerd op

De Reinwardt Academie organiseert in samenwerking met FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, een herfstschool voor museumprofessionals over Meerstemmigheid & Conflict. Gezien de huidige maatregelen is ervoor gekozen om deze in de vorm van een webinars alsnog doorgang te laten vinden op 26, 27 en 30 oktober 2020.

Elk museum brengt een ander verhaal, heeft een andere collectie, kent een andere geschiedenis en vraagt dus om een andere denk- en werkwijze. Uitdagingen rondom dekolonisatie, omstreden collecties, kritische dialoog en polarisatie vragen om een instellingsspecifieke aanpak. Tijdens de webinar is er dan ook veel ruimte voor praktijkvraagstukken en vragen vanuit het veld. De sessies worden geleid door verschillende internationale en nationale experts uit het veld. Per webinar is er plek voor maximaal dertig museumprofessionals, iedere webinar duurt zo’n twee uur.

Programma

Deel 1: Meerstemmigheid vanuit een internationaal perspectief:

 • 26 oktober 2020, 13.00 - 15.00 uur

 • Deze webinar brengt een succesvolle buitenlandse casus voor het voetlicht. Zowel de theorie als de praktijk van meerstemmigheid in een museale context komen aan bod. (Sprekers worden later medegedeeld.)

 • Inschrijven kan via deze link.
   

Deel 2: Meerstemmig erfgoed in Vlaanderen en Nederland. Een vergelijking:

 • 27 oktober 2020, 10.00 - 12.00 uur
 • In dit webinar verkennen we de verschillende museale en erfgoedcontexten in Nederland en Vlaanderen. Bijzondere aandacht gaat uit naar actuele thema’s, zoals de culturele canon en de relatie tussen politiek en musea. We bespreken bovendien interessante voorbeelden en praktijken uit de Lage Landen. (Sprekers van FARO en de Reinwardt academie, met inbreng van u.)

 • Inschrijven kan via deze link.
   

Deel 3: Hoe zorgt u voor meerstemmigheid? Livesessie met vragen:

 • 30 oktober 2020, 10.00 - 12.00 uur
 • In dit webinar staan uw ervaringen en uitdagingen centraal. We verzamelen vooraf uw vragen en leggen deze voor aan een aantal experts én aan de andere deelnemers. Samen zoeken we naar antwoorden.

 • Inschrijven kan via deze link.
   

Deelnemen aan een webinar kost €20 (standaardtarief) / €15 (sector en studenten). Deelnemen aan de volledige reeks (drie webinars), kost €45 (standaardtarief) / €30 (sector en studenten).

Meer weten over het programma? Dat kunt u hier vinden.

Aanmelden kan via de website van FARO.

Delen