Terugblik op succesvolle evenementen

Gepubliceerd op

In 2020 hebben we twee mooie evenementen mogen organiseren. Naast de drukbezochte Erfgoedarena over Game Changers, was er ook onze jaarlijkse Reinwardt Lecture. Hierbij een overzicht van alle manieren waarop je deze avonden kunt herbeleven.

Met beide evenementen hebben we actuele en urgente maatschappelijke thema's besproken met onze studenten en de junior erfgoedprofessionals die in het publiek zaten.

Wij zijn dankbaar en trots op wat we samen hebben neergezet en presenteren hierbij een samenvatting van de afgelopen twee evenementen. Bijzonder om terug te zien in deze tijd waarin we allemaal snakken naar de gezelligheid van een Reinwardt evenement.

Reinwardt Lecture | OK Boomer

Ieder jaar organiseert de Reinwardt Academie de Reinwardt Lecture. Dit jaar gaven we het podium aan inspirerende mensen uit de millennial generatie.

De jongste museumdirecteur van Nederland, Charlotte Rixten (26), vertelde waar zij tegenaan loopt in haar werk en wat haar leeftijd betekent voor de museumwereld. Daarna was er een exclusief muzikaal intermezzo en een Q&A met Fresku, een artiest die vanaf het begin van zijn carrière de status quo heeft uitgedaagd. We sloten de avond af met futurist academicus Tessa Cramer, die ons praktische tips gaf om ook zelf vooruitstrevender te denken en bij de tijd te blijven.

Kon je er niet bij zijn? Beleef dan deze avond online door hier de registratie terug te kijken. Wil je liever kort de sfeer van de avond proeven, bekijk dan de aftermovie.

Mocht je echt heel weinig tijd hebben kun je ook door de foto's van de avond scrollen. Iedereen staat er goed op, al zeggen we het zelf.

Erfgoedarena | Game Changers

In een afgeladen zaal genoten onze studenten, alumni en mensen uit het werkveld van discussies over de rol van de erfgoedprofessional en culturele instellingen in de totstandbrenging van verandering. Mag een museum een activistische rol spelen? En kun je als culturele instelling wel je vinger op de pols van de maatschappij houden als je niet mee veranderd?

In drie groepen gingen verschillende hoofdrolspelers uit de culturele wereld met elkaar in gesprek over deze dilemma's. Met onder andere Rein Wolfs van het Stedelijk Museum, Luc Eekhout van ICOM Nederland, Anne de Haij van Kunstmuseum Den Haag en Joan Tol van Code Diversiteit & Inclusie.

Luister hier de audioregistratie terug van deze avond. Ideaal voor wanneer je de was opvouwt of een wandeling maakt.

Ben je benieuwd welke gezichten bij de stemmen horen, dan hebben we speciaal voor jou dit fotoverslag.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige evenementen, schrijf je dan hier in.

Delen