Erfgoed economisch waarderen met HE.CO

Gepubliceerd op

Deze maand ontving de Reinwardt Academie twintig museum- en bibliotheekmedewerkers uit Italië, Litouwen, Slovenië, Malta en Nederland. Dit gebeurde in het kader van het Erasmus+ project HE.CO, waarin erfgoedprofessionals van elkaar leren over de economische waardering van erfgoed.

Het Erasmus+ project Heritage valorization of small local communities (HE.CO) richt zich op exploitatiemogelijkheden van erfgoed in kleine gemeentes in Europa. Professionals uit Italië, Litouwen, Slovenië, Malta en Nederland leren van elkaar over waardering en gebruik van erfgoed en over de dilemma’s die zich voordoen wanneer deze twee begrippen met elkaar botsen. Het project raakt aan belangrijke (onderzoeks)thema’s waar de Reinwardt Academie zich mee bezig houdt: erfgoed en ruimte, cultureel ondernemen en waardering en ethiek.

Urk, Schokland en het Waterloopbos
Deze maand kwamen de bij het project betrokken professionals samen op de academie voor een tweedaags programma, georganiseerd door docenten Marieke van der Duin, Marjan Otter en Bob Crezee. De eerste dag waren er diverse trainingen en presentaties, de tweede dag een excursie naar drie lokale best practices: Urk, Schokland en het Waterloopbos. Ook de resultaten van het afgelopen jaar kwamen aan bod en er werd vast vooruitgekeken naar het programma van 2020. In dit laatste projectjaar staan er bezoeken aan erfgoedlocaties in Malta en Slovenië op de agenda en een afsluitende training op de Reinwardt Academie.
 

Delen