Voormalig Reinwardt-docent wordt directeur Duitse etnografische collecties

Gepubliceerd op

Per 1 februari is Léontine Meijer-van Mensch directeur van de etnografische collecties Staatlichen Kunstsammlungen Dresden, verspreid over drie musea in de Duitse deelstaat Saksen. 

Léontine was docent Theoretische museologie en ethiek aan de Reinwardt Academie. Na haar vertrek in 2014 was zij als plaatsvervangend directeur verbonden aan achtereenvolgens het Museum Europäische Kulturen en het Jüdisches Museum in Berlijn. Daar was zij ook programmadirecteur. 

‘Wij’ en ‘de anderen’
Volgens Léontine behoren etnografische musea in deze tijd tot de interessantste en belangrijkste. De verscheidenheid en omvang van de Saksische collecties bieden een unieke mogelijkheid om de historische en complexe verhoudingen tussen ‘wij’ en de ‘anderen’ te beschouwen vanuit meerdere gezichtspunten. En vooral ook om over deze verhouding in dialoog te gaan.

Lees het volledige (Duitstalige) persbericht.

Delen