Nel van Dijk nieuwe directeur Reinwardt Academie

Gepubliceerd op

Nel van Dijk is benoemd tot directeur van de Reinwardt Academie, de academie voor cultureel erfgoed die onderdeel is van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Zij volgt Teus Eenkhoorn op  en was al driekwart jaar waarnemend directeur van de Reinwardt Academie.

Nel van Dijk werkt sinds 2012 bij de AHK als hoofd van de centrale afdeling Kwaliteit, communicatie en beleid. Daarvoor was zij werkzaam in de universitaire wereld, op het snijvlak van kunst, cultuur en geschiedenis. Na een studie Taal- en literatuurwetenschap (specialisatie literatuursociologie), promotie en postdoc-aanstelling aan de Universiteit van Tilburg werkte zij in verschillende functies bij de Erasmus School of History, Culture and Communication in Rotterdam, waarvan de laatste vier jaar als onderwijsdirecteur.

Bert Verveld, voorzitter van het College van Bestuur:
'Wij zijn verheugd dat Nel van Dijk de nieuwe directeur van de Reinwardt is. Zij heeft een echt onderwijshart en kent de inhoud van erfgoed en cultuur uit haar eerdere werkkring. In de afgelopen periode heeft ze bewezen vanuit een gedeelde visie helder en daadkrachtig leiding te geven.'

Nel van Dijk:
'Ik heb de Reinwardt Academie in het afgelopen jaar goed leren kennen en verheug me erop mijn werk als directeur in het mooie gebouw aan het Hortusplantsoen voort te zetten. Ik ben trots op de mensen die er studeren en werken. Met hen deel ik de passie voor cultureel erfgoed en met hen wil ik werken aan een prachtige toekomst voor de academie.'

Over de Reinwardt Academie
De Reinwardt Academie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, is als enige hogeschool in Nederland gespecialiseerd in het opleiden van erfgoedprofessionals op hbo-bachelor en masterniveau. De academie stelt zich ten doel hét kennis-, onderzoeks- en opleidingscentrum voor cultureel erfgoed te zijn. Daarbij fungeert de Reinwardt Academie als platform waar toekomstige en gevestigde erfgoedprofessionals, uit binnen- en buitenland, kennis en ervaring uitwisselen, inspirerende visies delen en innovatieve beroepsproducten ontwikkelen.

Delen