Alumnus Selwyn Ramp aan het werk voor Smithsonian (VS)

Gepubliceerd op

‘Na mijn bachelor als beeldend kunstenaar koos ik voor een vervolgstudie, de Master of Museology in Amsterdam. Daar vond ik waar ik naar zocht: de verbinding van creativiteit, kunst en cultuur met de menselijke kant in exposities en museologie. Mijn afstudeerscriptie schreef ik voor het Smithsonian Institution Traveling Exhibition Service (SITES) dat deel uit maakt van de Smithsonian museums in Washington DC. Nu werk ik er als project directeur voor Museum on Main Street. Met dit programma geeft het Smithsonian ruimte in nationale expositiethema’s aan de lokale connectie uit kleine dorpen en gemeenschappen in heel Amerika. Door die participatie zijn er veel mogelijkheden om naar stereotypes te kijken en gesprekken daarover te faciliteren.
Veel belangrijk erfgoed wordt bewaard op lokaal niveau: de geschiedenis is zeker niet exclusief van de grote stad. Mijn Amerikaanse avontuur voelt als een kunstwerk maar ik houd ook verbinding met Nederland. En met mijn werkervaring heb ik twee andere Reinwardt Academie studenten kunnen helpen met een stageplek hier in Amerika. Ik houd ervan om mensen met elkaar te verbinden!’

Luister naar Selwyn Ramp in de podcast (39:32 min) @vanuitDC van Pascal Theunisse

Delen