Naar inhoud
 Erfgoedarena_20220518_Drag_header.jpg
 
 

Meld je hier aan voor het evenement

Underground vrijheidsstrijd of mainstream vermaak?

Drag speelt een steeds prominentere rol in mainstream media en ontpopt zich van een underground vrijheidsbeweging naar een verzameling openbare kunstvormen. Drag omhelst zoveel meer dan mannen in jurken. Het kaart maatschappelijke, sociale en culturele issues aan. Toont de wereld in kleurrijke creaties allerlei vormen van vrijheid, seksualiteit, gender en taboe. Van de ballroomscene tot kritische drag-statements; er groeit en bloeit van alles. De vrijheidsstrijd schiet zijn oorspronkelijke doel misschien al ver voorbij, is dit een goede ontwikkeling?

Praktische informatie

Iedereen is welkom bij deze Erfgoedarena, maar aanmelden is verplicht.

Na afloop is er de mogelijkheid om nog even na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Datum: woensdag 18 mei 2022
Inloop: 19:30 uur
Erfgoedarena: 20:00-21:30 uur
Borrel: 21:30-22:30 uur
Locatie: Hortusplantsoen 2, Amsterdam

Ontmoet de gastcurator

Miss Cartier is een live jazz vocalist, burlesque performer en reality TV-icoon. Deze Parijse chanteuse heeft een gigantisch gevoel voor flair en een flinke dosis humor. Je kunt Miss Cartier wel uit Parijs halen, maar haalt Parijs nooit uit Miss Cartier. Deze triple threat stond wereldwijd op legendarische podia en in Nederland op het Milkshake Festival, in de Ahoy en in Paradiso. Ook werd ze gefeatured in magazines als LINDA en Glamour. Laat je niet misleiden door haar gepolijste uiterlijk - deze liefdevolle professional heeft flink wat verrassingen in petto.

Ontmoet de curator

Justin van den Berg is alumnus aan de Reinwardt Academie en werkt als freelancer in de culturele sector met de focus op diversiteit, toegankelijkheid en inclusie. Hij zoekt in zijn werk de verbinding tussen materieel en immaterieel erfgoed door middel van theater en belevingen. Met zijn theatrale aanpak adviseert hij diverse cultuurinstellingen in (drempelverlagende) publieksbenadering. In zijn coaching in cultural storytelling is het doel om een inclusiever bewustzijn te creëren bij de betrokkenen. Daarnaast is hij bestuurslid van ICOM Nederland, het internationaal netwerk voor museumprofessionals.

Ontmoet de voorzitter

Diva Mayday is één van de oorspronkelijke queens in de dragcultuur in Nederland. Je kunt deze wereldberoemde DJ herkennen van rode lopers, Pride-evenementen wereldwijd en van haar werk op televisie. Ze is een van de ambassadeurs van de Reguliersdwarsstraat en organisator van de clubavonden “Can You Feel iT?” in club AIR. Deze dame is zoveel meer dan een schakel in het nachtleven van Amsterdam en de LHBTQIA+-gemeenschap!

Loena Maas

Als de eerste Youth Pride Ambassador van Amsterdam sinds 2018 is Loena Maas een stijlicoon, performer en een uitgesproken talent. Verder is ze ambassadeur voor de transgendercommunity en geeft haar welbespraakte stem aan de gemeenschap, gepaard met een flinke dosis eerlijkheid. Afkomstig uit het verre Limburg naar de clubs van Amsterdam gaat Loena ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten!

Ma'Ma Queen

Deze politieke geëngageerde queen uit Rotterdam brengt een performance zoals je nog nooit hebt gezien. Ma'Ma Queen is een inspirerende artiest en een niet te ontkennen talent. Ze is de trotse moeder van het House of Holographic Hoes, modeontwerper en een geduchte alleskunner. Ze bewandelde de podia van Superball, Milkshake Festival, de Ahoy en was onderdeel van de eerste cast van Drag Race Holland waar ze derde werd.

Roseè Sheneè Plastique

Roseè Sheneè Plastique is een vurige, Caribische Queen die prachtige, sterke zwarte vrouwen eert en viert. Een haarstylist en make-upartiest voor de Nederlandse sterren met een achtergrond in dans, musical, modellenwerk en de vogue’ingscene: Zij is de queen in de Nederlandse dragscene waar je op moet letten!

Delen
 

Meld je hier aan voor het evenement