Curator gezocht voor de Erfgoedarena

De afgelopen twee jaar is de Erfgoedarena van de Reinwardt Academie georganiseerd door Dyonna Bennett en Lina van den Idsert. Zij hebben de debatavonden een nieuwe draai gegeven met actuele onderwerpen, vernieuwende concepten, inspirerende gastsprekers en pittige discussies. Denk bijvoorbeeld aan de avond waarop we het hadden over activisme in musea met Rein Wolfs (artistiek directeur Stedelijk Museum Amsterdam) en Raul Balai (Studio Balai). Of de keer dat wellness centraal stond en Katja Pasman bij ons aanschoof om ons te vertellen over Art Based Learning. Ook de Reinwardt Lecture in 2020 met een optreden van de jongste museumdirecteur Charlotte Rixten en futurist Tessa Cramer was een groot succes. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Fresku, een geweldige ervaring voor alle aanwezigen!

Na twee jaar loopt het gastcuratorschap van Dyonna en Lina ten einde. Met heel veel dank voor hun betrokkenheid en bevlogenheid gaan we dus op zoek naar hun vervanger. We zoeken voor het komende studiejaar 1 curator omdat we de formule van de Erfgoedarena iets hebben aangepast. Het is de bedoeling dat de curator met steeds wisselende gastcuratoren werkt, passend bij het onderwerp van de avond.

Bekijk hier opnames van de Reinwardt Lecture en beluister hier een audioverslag van de Erfgoedarena om een indruk te krijgen van beiden.

Vacature curator (32u p/evenement)

De Reinwardt Academie verzorgt elk studiejaar vier Erfgoedarena’s en een jaarlijkse Reinwardt Lecture. Dit zijn interactieve bijeenkomsten voor studenten, alumni, medewerkers, het werkveld en overige geïnteresseerden rond een erfgoedthema. Voor het studiejaar 2021-2022 zoeken we een hoofdcurator die samen met een steeds wisselende gastcurator zorgt voor een aantrekkelijk programma dat actuele erfgoedvraagstukken behandelt c.q. agendeert met oog voor de meerstemmigheid waar de Reinwardt Academie voor staat. Per ‘event’ zijn 4 werkdagen (32 uur) beschikbaar voor de werkzaamheden van de curator.

Curator voor de Erfgoedarena
32 uur per event
5 evenementen
Per direct

Heb je een aantal jaren werkervaring, beschik je over een relevant netwerk en heb je organisatorische kwaliteiten, dan gaan we graag met je in gesprek. Stuur je cv en je motivatie voor maandag 21 juni 09:00 naar Riva Nurse: riva.nurse@ahk.nl. Mocht je vragen hebben, dan kun je ook met Riva contact opnemen. 

De selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en het maken van een case. Het eerste gesprek is een speeddate met meerdere stakeholders. In het tweede gesprek bespreek je de gemaakte case met je directe leidinggevende directeur Nel van Dijk en een aantal collega’s.

Delen