AHK Circles Diversiteit & Inclusie | met Mounir Samuel

dinsdag 31 oktober 2023, 17:00 - 20:00 uur
Breitner Academie
Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam

AHK Circles - Privilege Pyramid met Mounir Samuel

In 2022 en 2023 rouleren de bijeenkomsten van de AHK Circles langs de zes academies van de AHK met het vaste thema: Safety & Inclusion. Voor elke edities ontvangen wij speciale gasten en sprekers. 

Met: Mounir Samuel | Politicoloog, auteur, publicist, performance artiest, trainer, presentator & cultureel ondernemer op het snijvlak van media, politiek, religie, taal, cultuur & klimaat

Programma
Walk in: 16.45 uur
Start: 17:00-19:00 uur
Food & drinks: 19.00-20.00 uur

Intermezzo door studenten van het Conservatorium van Amsterdam

Met Astrid Rose als moderator

Over deze AHK Circle'The Privilige Pyramid'
Mounir zal een 25 minuten durende keynote verzorgen, gevolgd door een groepsdiscussie van 15-20 minuten. We duiken dieper in op de rol van de sociaal-economische positie van studenten en medewerkers op de AHK. We maken gebruik van technieken die we eerder hebben geleerd tijdens de cirkelbijeenkomst.

Belangrijke vragen komen aan bod: Wat maakt studenten en medewerkers economisch kwetsbaar en hoe beïnvloedt dit hun studieprestaties en toekomstige carrières? Welke keuzes worden gemaakt en welke offers worden gebracht? Ook bespreken we de rol van schaamte bij het praten over economische kwetsbaarheid en waarom economisch kwetsbare groepen de AHK vaak links laten liggen.

Daarnaast kijken we naar machtsverhoudingen tussen studierichtingen en het onderscheid tussen internationale studenten en Nederlandse staatsburgers. Na de interactie met deelnemers splitsen we op in groepen om samen privilege piramides te bouwen, waarbij we intersectionaliteit en vooronderstellingen over privileges en sociale status verkennen.

Je kunt je hier aanmelden voor deze AHK Circle

Op 30 november en 1 december 2023 vindt het laatste deel van Drawing the Circles plaats in de AHK Culture Club. Check MyAHK voor de Open Call voor dit afsluitende programma. Hier vind je ook meer informatie over de AHK Circles of Diversity & Inclusion.

Delen