Starterscafé | Doorzie de markt

maandag 30 januari 2023, 19:00 - 22:00 uur
AHK Culture Club
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Je zaken slim en goed regelen, dat leer je bij het AHK Starterscafé. Als jij de basis in orde hebt, kun jij je voluit richten op dat wat jij het liefste doet: creatief zijn!   
Met een drankje in de hand maak je kennis met (oud-) studenten van allerlei disciplines. Dan leert een bevlogen docent je de fijne kneepjes van het zaken doen.   
Doe je mee? Ga snel naar:
www.ahk.nl/ondernemen/cursusaanbod/

Wat ga je deze avond leren?   
Als je een plekje wilt veroveren op de markt, moet je de markt kennen. Je moet dus weten wie spelers zijn in de culturele sector en hoe de keten werkt. Wie sleutelfiguren zijn in jouw vakgebied en hoe je de juiste mensen leert kennen. Vanavond leer je met een economische bril naar de creatieve en culturele sector te kijken. Je ontdekt jij hoe jij de markt slim naar jouw hand kunt zetten. Met hulp van het Business Model Canvas breng je jouw netwerk en kansen in kaart. 

Over 
Simone van Bennekom is de expert van de avond en ook projectleider van het project ‘ondernemen’ van AHK. Ze is afgestudeerd aan de Academie van Theater en Dans (toneelschool), heeft een eigen theatergezelschap gehad en is afgestudeerd econoom aan de Erasmus Universiteit. Simone heeft ervaring als adviseur in het bedrijfsleven en de creatieve sector, is ondernemer en werkt voor het innovatie & bedrijvenbeleid bij het Ministerie van Economische Zaken, waar zij zich richt op internationale innovatie en marktverruiming van de Creatieve Industrie. Ze doet onderzoek en publiceert over internationalisering als groeistrategie i.s.m. de Erasmus Universiteit Rotterdam.  

Smaakt naar meer? Check onze andere workshops van THEMATAG C – Idee Lanceren: ‘Vertaal je idee naar een concept ‘, ‘Een sterke pitch’.   

Programma   
  
18:30-19:00        
Een warm welkom   

Ontmoet je medestudenten, vergroot je netwerk.   

19:00-21:30   
Tips & tricks   
De docent vertelt je alles wat jij als starter moet weten. Een nieuwe wereld gaat voor je open. Er ligt pen en papier voor je klaar, dus schrijf de tips & tricks meteen op.   

Aan de slag   
Stroop je mouwen maar op, we brengen het geleerde onmiddellijk in praktijk. Soms presenteert de docent een casus, maar meestal ga je met je eigen voorbeelden aan de slag.  

21:30-22:00   
Napraten 

De bar is open. Praat nog even na met je medestudenten of stel je vragen aan je docent. 

Voor wie
Het Starterscafé is bedoeld voor studenten en alumni van de AHK.

Kosten   

  • Gratis voor studenten en net-afgestudeerden (na 2019).   
  • € 12,50 voor AHK-alumni die voor 2019 zijn afgestudeerd.   
  • € 15,00 voor externen.   

Bestel nu je ticket

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het reserveren van een kaartje? Stuur dan een mail naar ondernemen@ahk.nl

Delen