Starterscafé | Baas over je boekhouding

maandag 07 november 2022, 19:00 - 22:00 uur
AHK Culture Club
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Je zaken slim en goed regelen, dat leer je bij het AHK Starterscafé. Als jij de basis in orde hebt, kun jij je voluit richten op dat wat jij het liefste doet: creatief zijn!  

Met een drankje in de hand maak je kennis met (oud-) studenten van allerlei disciplines. Dan leert een bevlogen docent je de fijne kneepjes van het zaken doen.  
Doe je mee? Ga snel naar: www.ahk.nl/ondernemen/cursusaanbod/ 

Wat ga je deze avond leren? 
Klop het stof maar van je calculator. We duiken in de boekhouding. Hoe steekt die in elkaar? Hoe leg je een solide basis? Hoe zit het met facturen, kosten en afschrijvingen? Wat doe je met afschriften en contante betalingen? Hoe lees je een eindbalans en een resultatenrekening? Krijg inzicht in je eigen cijfers en leer de taal van je boekhouder spreken. 

Over Richard van Os
Richard van Os is de expert van de avond. Hij is administrateur en docent bedrijfseconomie. Graag helpt hij je op weg om je eigen boekhouding te voeren. Richard kent de creatieve ondernemer en snapt waar bij jou de knelpunten zitten en vragen leven. 

LET OP: Voor deze avond moet je eerst de gratis serie Creatief boekhouden hebben gezien. De avond borduurt voort op deze reeks, zonder deze voorkennis kan je niet meedoen.  

Smaakt naar meer? Check onze andere workshops van THEMATAG B – Gezond starten: ‘Grip op je belastingen’, ‘Loondienst, payroll of factuur’, ‘Bepaal een eerlijk tarief‘, ‘Zo maak je een goed contract‘ en ‘Risico's voor de zzp'er’. 

Programma  
 
18:30-19:00       
Een warm welkom
Ontmoet je medestudenten, vergroot je netwerk.

19:00-21:30  
Tips & tricks  
De docent vertelt je alles wat jij als starter moet weten. Een nieuwe wereld gaat voor je open. Er ligt pen en papier voor je klaar, dus schrijf de tips & tricks meteen op.

Aan de slag
Stroop je mouwen maar op, we brengen het geleerde onmiddellijk in praktijk. Soms presenteert de docent een casus, maar meestal ga je met je eigen voorbeelden aan de slag.

21:30-22:00  
Napraten
De bar is open. Praat nog even na met je medestudenten of stel je vragen aan je docent.

Voor wie
Het Starterscafé is bedoeld voor studenten en alumni van de AHK.  

Kosten  

  • Gratis voor studenten en net-afgestudeerden (na 2019).  
  • € 12,50 voor AHK-alumni die voor 2019 zijn afgestudeerd.  
  • € 15,00 voor externen.  

Registreer je nu!

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het reserveren van een kaartje? Stuur dan een mail naar ondernemen@ahk.nl 

Delen