Erfgoedarena

woensdag 30 mei 2018, 20:00 - 22:00 uur
Reinwardt Academie
Hortusplantsoen 1-3
1018 TZ Amsterdam

AANMELDEN

'Vooruit met de guide' over rondleiden en rondleiders

Tijdens de laatste Erfgoedarena van dit studiejaar staan discussies rond rondleiden en rondleiders centraal. Hoe breng je informatie over zonder alleen maar te zenden? Waarom is interactief rondleiden beter dan het klassieke rondleiden?  En wat is de status van de rondleider binnen het museum?

Afgelopen november was er in het Rijksmuseum een groot symposium over rondleiden: Museum Guides Now! Aanleiding was het promotieonderzoek van Mark Schep naar competenties van rondleiders.

Uit evaluaties van het symposium, dat overigens hoog werd gewaardeerd, bleek dat een aantal deelnemers vond dat de rondleider niet genoeg aan het woord was geweest en dat de discussie over nieuwe vormen van rondleiden ontbrak. Tijdens de laatste Erfgoedarena van dit studiejaar willen we deze discussie weer openen en wat meer de scherpe randen opzoeken.

Discussieer mee op woensdag 30 mei en meld je aan!

Delen