Erfgoedarena

woensdag 21 november 2018, 19:30 - 22:00 uur
Reinwardt Academie
Hortusplantsoen 2
1018 TZ Amsterdam

I am NOT Amsterdam: de regio als overloop van de metropolen?
Staan de identiteit en eigenheid van de regio's in Nederland onder druk? Die vraag staat centraal tijdens de Erfgoedarena van 21 november.

Amsterdam stikt bijna in het succes van zijn citymarketing. Leuk al die toeristen, maar de groeiende mensenmassa maakt de stad ook een steeds minder aantrekkelijke bestemming. Gelukkig is daar een mooie oplossing voor bedacht: we pakken de regio erbij! We noemen Friesland Amsterdam Lake District, het Muiderslot wordt Amsterdam Castle en Zandvoort wordt Amsterdam Beach. Minder drukte in de stad, een gevarieerder aanbod en het blijft toch Amsterdam.

Maar zit de regio hier wel op te wachten? Heeft de rest van Nederland geen eigen waarde? Stelt het lokale erfgoed zo weinig voor? Is het meeliften of overreden worden? Praat op 21 november mee met onder anderen Cor Wijn (adviseur cultuurbeleid), Jan Hovers (directeur Zaans Museum) en Cheyenne Zwagerman (student Reinwardt Academie). Onder begeleiding van Imre Vegh (debat.nl) en tafelheer Riemer Knoop (lector Reinwardt Academie). We sluiten af met een borrel.

Klik hier om je aan te melden.

Delen