Symposium guided tours in musea

maandag 6 november 2017 - dinsdag 7 november 2017

 

Tijdens dit 2-daagse symposium presenteren en bespreken museumdeskundigen en onderzoekers een aantal innovatieve benaderingen en methoden om de professionalisering van museumgidsen verder te bevorderen.

Symposium Museum Guides Now! markeert de voltooiing van het 4-jarig onderzoeksproject ‘Rondleiden is een vak’. Het is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Gogh Museum. Ministerie van OCW, LKCA en de Reinwardt Academie zijn partners. Op het programma: onderzoeksresultaten, presentaties van Viv Golding (University of Leicester) en Sandra Jackson-Dumont (Metropolitan Museum of Art, New York), workshops, korte presentaties én 3 rondleidingen in de musea die het symposium organiseren.

Aanmelden

Voor aanmelden en het volledige programma kun je terecht op lkca.nl.

Delen