Boekpresentatie A Sustainist Lexicon van Michiel Schwarz

vrijdag 15 januari 2016, 16:00 - 17:00 uur
Reinwardt Academie
Hortusplantsoen 1-3
1018 TZ Amsterdam

Medio januari verschijnt A Sustainist Lexicon. Seven entries to recast the future rethinking design and heritage van de hand van Michiel Schwarz met bijdragen van Riemer Knoop en symbolen van Joost Elffers. De publicatie wordt uitgegeven door Architectura & Natura Publishers en is een coproductie van de AHK-faculteiten Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst en Sustainism Lab.

Op vrijdag 15 januari wordt het eerste exemplaar van A Sustainist Lexicon aangeboden aan Aart Oxenaar, directeur BMA van de gemeente Amsterdam, Madeleine Maaskant, directeur Academie van Bouwkunst en Martijn de Waal, onderzoeker Urban Media & Citizen Empowerment UvA/HvA. De publicatie wordt de eerste helft van dit jaar ingezet door Pakhuis de Zwijger Amsterdam, bij het kunst- en designprogramma ‘Europe by People’ onder het Nederlands EU voorzitterschap.

Michiel Schwarz is een onafhankelijk denker, curator en consultant met specifieke aandacht voor de vorgeving van de toekomst door cultuur. Hij is mede-auteur van het manifest Sustainism is the New Modernism (met Joost Elffers) en Sustainist Design Guide (met Diana Krabbendam & The Beach network). 

A Sustainist Lexicon

Uitgeverij Architectura & Natura Publishers, 2016

ISBN 9789461400529

156 pagina’s

Vormgeving: Mirte van Duppen

Delen